stoineff

Хиляди са ранени при сблъсъците в Турция


 Близо 1000 души са ранени при продължаващите втори ден поред размирици в Истанбул, предаде Ройтерс, като цитира турски лекари.


Повод за бунтовете са правителствени планове за разрушаването на парка "Гези" в Истанбул, изграждането на мол и възстановяването на стари казарми от епохата на Османската империя на централния площад "Таксим".

Някои от пострадалите са ослепели заради сълзотворния газ, използван от полицията. Тежко ранена е туркиня от марокански произход, която е с фрактура на черепа.


81 души са арестувани по обвинение в подстрекаване към насилие.

Бунтовете се разпростряха вчера и в столицата Анкара. Демонстрациите обаче прераснаха в протест срещу премиера Реджеп Ердоган и неговата умерена ислямистка Партия на справедливостта и развитието.


Полицаи в Истанбул пръскат сълзотворен газ срещу протестиращите.


Към пл. "Таксим" в Истанбул се отправиха хиляди хора, които скандираха "Да се обединим срещу фашизма!" и "Оставка на правителството!".

По непотвърдени данни има и жертви от страна на протестиращите. Властите на Турция отказаха официален коментар по въпроса.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 5582515001590631447

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item