stoineff

Поклон пред паметта на Ботев

Христо Ботев и Ботевата четаНа втори юни цяла България отдава почит на Ботевото дело и на загиналите за свободата на родината. 137 години след смъртта на великия поет и революционер, на връх „Околчица" ще бъде извършено всенародно поклонение.

 В 11.00 ч. с възстановка от Национално дружество „Традиция" отдава чест на последния бой на четата и гибелта на Христо Ботев.

Минути след това Врачанският митрополит Калиник ще отслужи молебен за България. Председателят на парламента Михаил Миков ще произнесе слово и ще поднесе цветя на паметника на връх „Околчица".
От 19.00 ч. вечерта в голямата зала на Драматично кукления театър започва концертът на Танцов ансамбъл „Българе".

Традицията с двуминутно пускане на сирени в цялата страна да се отдаде всенародна почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България ще бъде спазена и тази година в 12.00 часа. При подаване на сигнала от системите за ранно оповестяване е редно всички пешеходци и пътни превозни средства да спрат и да изчакат до неговото приключване.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 7853338589342025323

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item