stoineff

Започват спешни имунизации срещу морбили в 3 града morbili

Допълнителни спешни имунизации започнаха по инициатива на Министерството на здравеопазването в София, Разград и Нова Загора, поради опасност от епидемия от шарка, съобщиха от здравното ведомство. Ваксината е комбинирана срещу морбили, паротит и рубеола.

9-месечно бебе и 21-годишен мъж, определят границите на 10 тимата болни в София. Заразата е пренесена в столицата от наш студент, който учи в Германия. Вследствие на внесен вирус от Турция в Нова Загора са се разболели двама – дете на 5 месеца и жена на 20 години. В Разград се е разболяло дете на 2 годинки.

Девет от заболелите са от ромски произход, като само за един има данни, че като дете е бил имунизиран срещу морбили. Предвижда се до края на юли извънредни имунизации да бъдат направени и в Софийска, Бургаска, Старозагорска и Ямболска област, тъй като заразените са имали контакти със свои роднини и познати там.

Здравни медиатори ще помагат за издирването на възрастни и деца от ромски произход, които не са ваксинирани. В България не бе регистрирано разпространение на морбили от 2001 г. до април 2009 г., когато след внесен от Германия случай инфекцията бързо се разпространи и обхвана цялата страна.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 1097340532014349884

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item