stoineff

Най - малко 37 са убитите, сред които и деца, при катастрофа в Италия

Italy accident-Italy coach crash kills 36
Автобусът е паднал от 30 метра височина. Жертвите са поне 37, сред които има и деца

Най-малко тридесет и седем души са убити сред, които и деца, десетки са ранени в неделя в Авелино южната част на Италия, 

при падането на автобус от мост от трийсет метра височина, съобщиха служители на полицията, цитирани от италианските медии. Пътуващите са се завръщали от Неапол, след поклонение в Пиетрелчина, родното място на Свети Пио, италиански свещеник, канонизиран през 2002 г., който е високо почитан в южната част на Италия.


Italy accident - Italy coach crash kills 36
Снимка: АФП
"Все още не мога да потвърдя броя на жертвите на катастрофата, още вадим хора от автобуса. Приоритетът е идентифициране на жертвите", каза от своя страна пред АФП говорител на полицията.

"Поглеждайки надолу от надлеза, към мястото на трагедията: около 30 тела, са загърнати с бели чаршафи, наредени по протежение на пътя", казва Цезаре Абате кореспондент на италианската новинарска агенция ANSA.


Магистралата Неапол - Бари е била затворена за движение заради смъртоносната катастрофа.

Според очевидци автобусът се е движил с много висока скорост и е възможно да е имал проблеми със спирачките. Все още няма окончателна бройка на пътувалите в автобуса, но според неофициалната информация са били около 50 пътника, много от тях са деца.
Italy coash crash kills 36
Катастрофиралия автобус. Снимка Ройтерс




+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 1371912362304744793

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item