stoineff

July Morning 2013



На 1 юли по изгрев слънце по стара традиция стотици чакат първите слънчеви лъчи край морето. „July Morning ” (по името на известната песен на „Юрая Хийп” от 1971 г. ) в България се отбелязва от средата на 80-те години на миналия век. Община Каварна организира традиционно посрещане на 1 юли с участието на John Lawton, Б.Т.Р., Отряд 13, Black Flame, Gotta G, Free Riders, REV, Legendarya. Фестът започва в 4.30 часа с изпълнения на варненците от група РЕВ, които бяха подгряваща банда на Rhino Bucket в Каварна на 6 май, и групата на Кирил Божков - Команда 5. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на Uriah Heep ще изпее култовата песен July Morning в момента, когато слънцето се показва над морето.

За сигурността на участниците на Джулая, освен служители на РУ на МВР - Каварна, ще се грижат и 40 души частна охрана. Светещи балони ще очертават стръмнините край Камен бряг по време на фестивала. Надуваемите маркери, както и 1,5-километрова лента, ще бъдат поставени, за да бъдат избегнати инциденти.

Национално движение „България си ти!” и Хептагон груп организират Национален мотосъбор Джулай – 2013 в село Шкорпиловци, област Варна. Проявата ще продължи цяла седмица край Варна. Ще звучи рок музика с Хептагон Рок Бенд, група Епизод, Хептагон Акустик Бенд и Митака с китарата. Атанас Стоянов, председател на мотоклуб „Хептагон груп“, призова всички любители на моторите, бирата и рока да заповядат.

Традицията да се отбелязва July Morning  е свързана с хипи движението в Америка и Европа, но е популярна и в България. През нощта на 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по цялото Черноморие, по крайбрежието на река Дунав, или на други символични за тях места, за да посрещнат заедно изгряващото слънце.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 4477228293311783317

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item