stoineff

Конкурс за лого и слоган за оперативните програми на ЕС

Лого и Слоган на оперативните програми



Конкурсна програма
за
Конкурс за визуална идентичност на новата финансова рамка за България през програмен период 2014-2020 г.



СЪДЪРЖАНИЕ

1. ВЪВЕДЕНИЕ


2. ПРОЕКТНА ЗАДАЧА И УКАЗАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО Й


3. КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА


4. ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА


5. ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА


6. НАГРАДЕН ФОНД

7. КАЛЕНДАР НА КОНКУРСА


1.      Въведение

Конкурсът цели създаването на единна визуална идентичност на новата финансова рамка за периода 2014-2020 г., която ще бъде използвана от всички оперативни програми. Това ще спомогне за по-ясната разпознаваемост в общественото съзнание на приноса на Европейския съюз в страната. За целта се предвижда създаването на подходящо име, послание и лого, които ще бъдат използвани върху всички информационни, рекламни и промоционални материали, свързани с оперативните програми в периода 2014-2020 г.
При изпълнението на проектната задача трябва да се вземе предвид основния фокус, в който са концентрирани усилията на ЕС за периода 2014-2020 г., а именно:
1.      Образование, квалификация и заетост за приобщаващ растеж
2.      Иновации и инвестиции за интелигентен растеж
3.      Свързаност и зелена икономика за устойчив растеж
4.      Добро управление и достъп да качествени обществени услуги.
Важно! Проектите трябва да са съобразени и с изискванията на Раздел 1 „Информация и публичност” на Регламент (ЕО) № 1828/2006 на Комисията от 8 декември 2006 година за определяне на правила за прилагането на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета за определянето на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд и на Регламент (ЕO) № 1080/2006 на Европейския парламент и на Съвета относно Европейския фонд за регионално развитие, който може да бъде намерен на адрес в интернет: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2006R1828:20111201:BG:PDF При използване на емблемата и символиката на Европейския съюз следва да се спазват техническите изисквания на Приложение 1 „Основни правила за създаването на емблемата и определяне на стандартизирани цветове” на Регламент (ЕО) 1828/2006.

 

2.      Проектна задача и указания за изпълнението й


Предмет на конкурса: Разработване на лого и послание (slogan), с които да бъде популяризиран приносът на ЕС в страната за следващия програмен период 2014-2020 г.
Право на участие в конкурса има всяко българско и/или чуждестранно физическо или юридическо лице, както и техни обединения. За юридическите лица – всеки от участниците се представлява от управител/оторизиран представител или от специално упълномощени с нотариално заверено пълномощно лица.
Всеки кандидат в конкурса има право да представи не повече от 1 предложение, с което да участва в конкурса.
Представените работи трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Всеки участник в конкурса носи отговорност за авторството и оригиналността на разработката си.
Авторското право върху продукта на премираните участници се прехвърля за неограничена употреба от Администрацията на Министерския съвет.

3.      Критерии за оценка

Съгласно регламента на конкурса, класирането на конкурсните проекти се извършва от жури, включващо представители на Управляващите органи но Оперативните програми, медии, СБХ, СБЖ и други, което оценява проектите по следната Методика за оценка на конкурсните проекти:
Критерии за оценка
Максимален брой точки
Напълно съответства и надхвърля изискванията на Възложителя
Напълно съответства на изискванията на Възложителя
Частично съответства  на изискванията на Възложителя
Показател
12
3
2
1
Ясна концепция
3
3
2
1
Съответствие с целите на новия програмен период 2014 -2020 г., зададени в конкурсната програма
3
3
2
1
Оригиналност на идеята
3
3
2
1
Художествена и естетическа стойност
3
3
2
1



Участниците се класират в низходящ ред според общия брой точки, получени за тяхното предложение.


Награда се присъжда на класираните на първо, второ и трето място, както и една поощрителна награда от гласуване във Фейсбук.

4.          Технически изисквания към предложенията

Предложенията трябва да бъдат авторски, хармониращи с основната цветност на визуалните елементи, заложени в изискванията на Приложение 1 на Регламент (ЕО) № 1828/2006 на Комисията от 8 декември 2006 година, както и с националните символи. Логото и посланието (слоган) следва да бъдат оформени като цялостна композиция.
Представените проекти трябва да отговарят на следните изисквания:
-          Предложенията за лого и послание трябва да бъдат представени в една от следните програми за векторни графики: Corel Draw (с разширение *.cdr), версия 8.0 или по-висока; Adobe Illustrator (с разширение *.al или *.eps), версия CS и по-висока или еквивалентно
-          Проектите да бъдат в размер 1:1 и цветова гама CMYK
-          Да бъдат конвертирани всички използвани за изображението шрифтове в криви
-          Следва да бъде подготвен и черно-бял вариант на проекта
-          Към предложенията да си приложи и легенда с използваните цветове по скалата на Пантон
-          Проектите следва да са изпратени на CD или флаш памет – както във векторен вариант (записан в един от горепосочените формати), така и във формат *pdf и *.jpg, както и да бъде добавена цветна разпечатка в размер 1:1 на проектите

Предложението трябва да бъде представено на три отделни страници:
·         Първата страница трябва да съдържа цветен вариант (пълноцветен печат) на лого и послание (слоган) за следващия програмен период на български и на английски език в три различни размера (10х10 см, 5х5 см и 2,5х2,5 см).
·         Втората страница трябва да съдържа черно-бял вариант на лого и послание (слоган) за следващия програмен период на български и на английски език (съответстващ на цветното изображение) в три различни размера (10х10 см, 5х5 см и 2,5х2,5 см).
·         На третата страница трябва да бъдат представени описание на хералдиката на символите и цялостна обосновка на идеята – до 1 стр., шрифт Times New Roman, размер 12.

5.          ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА

Участниците в конкурса предават предложенията си в два отделни плика:
Плик 1 съдържа самото предложение с надпис „Предложение за участие в конкурса за лого и послание (слоган) на еврофондовете в България”
Плик 2 с надпис „Документи на кандидата”. В Плик № 2 се прилагат следните документи:
·         Декларация по чл. 47, ал. 5 от ЗОП
·         За физически лица – копие на лична карта
·         За юридически лица – копие на ЕИК или удостоверение за актуално състояние
·         Подписана декларация или декларации от всеки едни участник и всеки от членовете на авторски колектив по образец на Администрацията на Министерския съвет за съгласие с регламента на конкурса и за преотстъпване на авторско право в случай на премиране на конкурсното предложение, включително пълните имена на автора/авторите, адрес, телефон, е-mail адрес за обратна връзка.

Двата плика се поставят в трети, по-голям плик с надпис:
Министерски съвет
гр. София 1594
бул. „Дондуков” № 1
Дирекция „ИСУСЕС”
За „Конкурс за лого и слоган на еврофондовете в България”


При приемане на проекта, върху плика се отбелязват поредният номер, датата и часа на получаването и посочените данни се записват във входящ регистър, за което на приносителя се издава документ.

Срок за подаване на предложения за конкурса: до 17:00 часа на 1 октомври 2013 г.


Администрацията на Министерския съвет определя длъжностно лице, което да приема конкурсните проекти.

Представените конкурсни проекти се номерират по реда на постъпването им и се съставя списък на номерата и съответстващите им имена на участниците.

Администрацията на Министерския съвет определя жури, което да разгледа проектите и да състави протокол за класирането им. Журито отстранява от класирането участниците в конкурса, които не отговарят на поставените изисквания и класира подадените предложения, съгласно обявените критерии за оценка.

Журито може да поиска писмени разяснения по документацията от плик 2 „Документи на кандидата” от участниците в конкурса по всяко време на неговото провеждане.

Журито съставя протокол за класирането на проектите, подписан от всички членове и информира финалистите.

В реално време ще се провежда и гласуване за предложенията, които ще бъдат достъпни чрез профила на www.eufunds.bg във Фейсбук. Изображенията ще бъдат публикувани под номер (различен от входящия, който ще получат при подаването си) и с поставен защитен знак, за да не станат обект на неоторизирана употреба.

Списъкът с финалистите се публикува на страницата www.eufunds.bg.

6.      НАГРАДЕН ФОНД

Първа награда: 5000 лв. и тридневно пътуване за двама до Брюксел.
Втора награда: 3000 лв.
Трета награда: 1000 лв.
Награда на потребителите: 500 лв.

Отличените предложения стават притежание на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз“ в Министерския съвет, чрез договор за предоставяне на изключителни авторските права за неограниченото право за ползване.
Участниците в конкурса подписват декларация по образец, която е публикувана заедно с регламента на конкурса, че са съгласни с условията на конкурса и с преотстъпване на авторските им права при спечелване.
Проекти, неотговарящи на техническите изисквания на настоящите условия или без приложена към тях декларация за преотстъпване на авторските права, не подлежат на разглеждане от журито.
Организаторите не носят отговорност за отмяна, забавяне или промяна на конкурса поради непредвидими обстоятелства.

7.      Календар на конкурса



03.07.2013 – 01.10.2013 г.
Набиране на предложения
02.10.2013 – 30.10.2013 г.
Журито класира участниците в конкурса на 1-во, 2-ро и 3-то място.
01.11.2013 г.
Публично обявяване на класираните и награждаване
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 8889457381111743814

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item