stoineff

Кървав екшън между цигани и българи в Перник

Конфликт между цигани и българи избухна в Перник. 18-годишно момче заедно с приятелите си предизвикаха напрежението. 



Симеон Дудев (Мони) блъсна с колата си (Синя Ланчия) събралите се на улицата в квартал "Могиличе" хора и успя да смаже четирима от тях.

Някои от ранените са приети в болница със счупвания и отоци.

В събота вечерта Мони бил на гости при вуйчо си в махалата заедно с двама приятели, с които живеят в кв. "Твърди ливади".

Младежите били пийнали и излезли да се разходят, минавайки покрай бараките на циганите (катуните), се развикали към местните "Тези трябва да ги избием!".  Синът на местен тартор изскочил навън и започнал да налага агресивните младежи. Мони отнесъл няколко шамара в боя.

Ядосал се и  запалил колата като настъпил с мръсна газ към  насъбралите се за минути на улицата цигани. Успял да повали четирима от тях, карайки с бясна скорост по цялата улица. На асфалта имало и две малки деца. Едното се озовало точно пред гумите, но майка му се хвърлила да го спаси и поела удара. 32-годишната жена е с открита фрактура на бедрото.
В хирургията на многопрофилната болница е оставен за лечение 48-годишен мъж с гръдна травма. Пострадали са 17-годишно момче и 22-годишен мъж, който е с рана в корема. Инцидентът запали града. Още след заминаването на линейките цигани от съседните гета се събраха на "Могиличе", готови за вендета.

Ордата реши да тръгне да търси виновниците, но се отказа, защото полицията беше вече блокирала района. Въпреки това циганите успяха да "арестуват" един от аверите на Симеон и го предадоха на полицията. Симеон също е задържан и вероятно ще отговаря за опит за убийство.

Още по темата: Юридическа защита на пострадали при катастрофи

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 5980165622518003064

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item