stoineff

Цветлин Йовчев: Имаше много провокации към полицията

Цветлин Йовчев: Полицията беше провокирана

Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание беше опит за погром. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в предаването „Тази сутрин” на БТВ. „Ще проверяваме всички записи от камерите, за да видим кой е мятал камъни по народните представители и по полицията. 


За да се стигне до това се случи, че мирни граждани бяха притиснати и пресирани към полицейски кордон. За щастие нямаме сериозно пострадали хора. Имаше много провокации към полицията, на които мисля, че служителите реагираха по най-адекватния начин. Ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени”, обясни той.
„Ако се продължи така ще нарасне напрежението в обществото и всяко едно евтино заиграване с протестиращите е много рисково. Вчера видяхме, че сред протестиращите имаше такива, които без да правят разлика кой се изправя пред тях – дали народен представител, дали журналист, дали обикновен гражданин”, посочи Йовчев.
По думите му опитът за извеждане на обсадените в парламента е бил и негово решение. „Те са български граждани и никой няма право да ограничава движението им”, обясни той.
„Според действащото законодателство, полицейските служители имат право да използват по-строги мерки, при нарушение на полицейските разпоредби.
Жалко е, че допускаме да се стигне до тях обществото да е поляризирано”, каза още министър Йовчев.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 8787850482792091898

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item