stoineff

Време е за студентски бригади сезон 2013-2014

Този филм гледали ли сте го? По-точно сериал. А изобщо дали сте го чували? Всяка година хиляди млади българи заминават на студентска бригада в Англия или САЩ.

 Второто е по-познато като Work and Travel програма. Ето, че вече сме септември месец и отново мислим за заминаване в чужбина. Сега започва подготовката на документи и агенциите правят презентации на дестинациите, работата и възможностите, които се явяват пред студентите.

Ако по една или друга причина сте избрали като дестинация Великобритания за своята студентска бригада и си нямате никаква идея как се заминава и на какви условия трябва да отговаряте ще бъдете благодарни, че сте открили всичката информация за бригадите в един сайт. В бригадири.ком може да намерите информация за фермите, в които най-вероятно ще бъдете изпратени на работа. Също така от голямо значение е как се изкарват парите, къде се държат и как си ги прибирате в България.

За заминаването ще са ви необходими около 1000 лева. Цената на самолетния билет е сериозен фактор, който може да промени крайната цифрова стойност за заминаването.

Иначе към агенциите се заплаща около 600 лв. Нужни са ви също така и джобни пари, които трябва да ви стигнат до първа заплата. Ще разберете колко е важно да знаете къде отивате и какво трябва да си носите с вас от България. В някои ферми осигуряват почти всичко, което ще ви е необходимо за живеене и работа във фермата, но има и такива, които не осигуряват дори работни ботуши, дъждобрани, прибори и посуда.

В САЩ излиза доста по-скъпо, отколкото е заминаването на бригада в Англия. Не може да се отрече, че въпреки високата цена (първоначална инвестиция), много от студентите избират САЩ, защото са по-доволни от работата, живота и парите, които се изкарват там.

За заминаването се процедира доста по-усложнено, но пък и WAT агенциите се занимават с всичко. От намирането на работно място, до уреждането на интервюта с консули, виза, самолетни билети, интервюта с работодатели.

Ако не ви се инвестират 4-5000 лв., за да заминете в САЩ, то по-добре заложете на евтиния, а и по-близък вариант с бригада в Англия.

Същевременно изискванията за Англия са много по-малко, отколкото за САЩ. Най-малкото, че няма изискване да бъдете студенти.

Интересна е ситуацията от тази година в Англия. Отпадат ограниченията, които имаше към българи и румънци за работа, но вероятно за бригадите в селското стопанство няма да се променят процедурите. Ще се минава през агенции, а също и по-разбиращите ще се оправят самостоятелно с фермите.

Brigadiri.com ще е онлайн и ще очаква да се включите с коментари.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

туризъм 3215909953935483882

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item