stoineff

Инфографика: Обществено мнение и социални нагласи в България през юли 2013 г.

Институт „Отворено общество“ – София следи общественото мнение и социалните нагласи в България чрез периодичното провеждане на стандартизирани социологически изследвания с национално представителни извадки сред пълнолетното население на страната. Изследванията са от типа „омнибус“ и включват различни теми. В настоящия доклад са представени данните от изследване проведено в периода 5-16 юли 2013 г. сред 1155 души. Извадката е национално представителна по модел на гнездова извадка, стратифицирана по области и тип населено място (град/село). Максималната грешка при 50% дял е 2,9%. Настоящият доклад се фокусира върху нагласите на анкетираните по отношетние на икономическото положение в страната, протестите в периода юни-юли, доверието към институциите, отношението към ЕС, както и по въпроси, свързани с медийната среда.

Основните резултати от изследването могат да бъдат обобщени както следва:
• Негативните оценки за положението в страната достигат до безпрецедентно високо ниво за последните 6 години.
• Доверието в институциите продължава да ерозира.
• Съществува превес на настроенията в обществото в подкрепа на протестите срещу правителството, но те не са съпроводени със съществени промени в електоралните предпочитания.
• Наблюдава се наличието на стабилни мнозинства сред всички социални групи в подкрепа на членството в ЕС и политиката за финансова стабилност.
• Увеличават се нагласите в защита на демокрацията като ценност.
• Телевизията остава доминираща медия в обществото. Интернет трайно измества радиото и вестниците като източник на информация за положението в страната.

Използвани материали:
Източник: http://www.osf.bg
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 3798244633082105443

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item