stoineff

Китай иска обективно разследване в Сирия




Пекин. Съветът за сигурност на ООН не трябва да избързва с взимането на решение за действие по отношение на Сирия, докато не завърши разследването на експертите на ООН на предполагаемото използване на химическо оръжие, каза китайският външен министър, цитиран от Ройтерс.

Уанг И е заявил в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, че Китай напълно подкрепя независимо и обективно разследване, без външен натиск.
„Преди разследването да докаже какво наистина се е случило, всички страни трябва да избягват предрешаването на резултатите и категорично не трябва да прилагат натиск върху Съвета за сигурност да предприеме действия”, каза Уанг. Той добави, че военната сила няма да помогне за разрешаването на сирийския конфликт и само ще влоши хаоса в Близкия изток.
„Политическото решение остава единственият изход”, каза китайският външен министър.
В отделни разговори с германския министър на външните работи, Гидо Вестервеле, и с генералния секретар на Арабската лига, Набил ал Араби, Уанг е заявил, че който и да е използвал химически оръжия, трябва да понесе отговорността за това.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 1865146031585415755

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item