stoineff

Румънски тираджия е виновен за катастрофата край гара Яна


Румънец шофьор на ТИР -а участник в катастрофата край гара Яна е основния заподозрян в предизвикването и.


При тежкото ПТП загинаха двама, а ранените - петима.

Според полицията тежката катастрофа е предизвикана от румънския шофьор. Той или се е движил с превишена скорост, или е заспал на волана, затова е ударил спрелите автомобили.


Катастрофата стана няколко часа преди откриването на нов пътен участък между автомагистрала „Хемус" и околовръстното шосе на София, поради което церемонията бе отложена.

Бойко Борисов пък реши, че вина за катастрофата има и Десислава Терзиева - министър на регионалното развитие.

Изказвам съболезнованията си към близките на жертвите при катастрофата при пътен възел „Яна“. Призовавам премиера Орешарски незабавно да се освободи от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка, която забави откриването на готовия участък. Това се посочва в позиция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод тежката катастрофа на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В последните дни на няколко пъти настоях управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон. Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера, колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони. Това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях, очаквано доведоха до днешния фатален инцидент.

Десислава Терзиева отговори остро на изказването на Бойко Борисов:


"Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората"  каза в своя защита министърът на регионалното развитие.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 4633497814672037805

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item