stoineff

Кмет уби дете със служебната си кола

Пламен Бешков - кмет на село Дисевица - плевенско  удари малко момиченце на 4 години със служебната Лада Нива вчера на обяд 12:35 часа .

катастрофа

Екипа на спешна помощ от  Плевен само констатирали смъртта на блъснатото дете -  Мима Мишева. Това става няколко минути по - късно в 12.50 ч.

Ужасния инцидент се е случил в самото начало на село Дисевица. 37 годишния кмет - Бешков влизал в селото, пред него в лявото платно се движели Мима, леля й и още 2-3 деца. Внезапно момиченцето се отскубнало от леля си и скочило към колата. За да избегне удара, Бешков завил рязко вдясно. Поради рязкана  маневра ладата се обърнала и се захлупила по таван.

Според пътни експерти детето е било повлечено от задната лява част на колата. Кметът незабавно е положил пострадалото дете в друг автомобил. С тежки травми основно в главата Мима е починала на път за болницата в Плевен.

Момиченцето е най-малкото дете на самотна майка от ромски произход, която има още шест деца. "След нелепата смърт сред ромите в Дисевица е имало напрежение. Вчера хората се поуспокоиха - разбраха, че водачът не е могъл да избегне удара. Кметът Бешков е карал с допустимата скорост.

Лелята не е държала момиченцето за ръка, то се е откъснало от групата и се е появило опасно до колата. Водачът, който е с 19 г. стаж зад волана, е ударил рязко спирачки - на шосето личи кратък спирачен път", поясни за "24 часа" окръжният прокурор на Плевен Иво Радев, който води разследването.

Затиснат в преобърнатата лада, Пламен Бешков излиза невредим и въпреки шока, веднага оказва първа помощ на раненото дете. Срещу кмета е образувано дело за смърт на пътя, предизвикана по непредпазливост.

Бешков е изследван за алкохол и наркотици в кръвта, анализите са отрицателни. За катастрофата са назначени експертизи, каза още прокурорът на Плевен Иво Радев. Съобщението за катастрофата в с. Дисевица се появи в полицейския бюлетин вчера.

Още по темата: Юридическа защита на пострадали при катастрофи

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 4150491016405558767

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item