stoineff

Измамници наемат куриери през сайтове за обяви


30-годишен мъж от Бобов дол, “нает” от телефонни измамници за куриер без да подозира, е сигнализирал в полицията, че е попаднал в тази схема. 


Мъжът разбрал за това едва когато бил изпратен да получи пари от жертва – възрастна жена от с. Коркина. Бобовдолецът разказал пред полицаите, че дълго време си търсел работа и разпространил електронна обява за това. Наели го от фирма, която, по думите му, изкупувала имоти за чужди граждани. Задачата му била да получава и придвижва документите за сключване на сделките. Възрастната жена пък получила обаждане, че са нужни пари за лекарства - снаха й по спешност била приета в болница, събрала 500 лв. и се насочила към мястото на срещата – центъра на селото. Едва когато предала парите за доктора, куриерът разбрал, че и той е жертва на измамната схема и веднага позвънил на тел. 112. По случая е започнато досъдебно производство в РУП - Бобов дол и разследване за установяване на извършителите на престъплението.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 2902489439668040119

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item