stoineff

Откриха мъж с пробит от пирони череп в Благоевград


Костадин М от Гоце Делчев на 53-години е намерен в петък с в двора на благоевградската държавна болница, пише Struma.bg. Той е имал жестока рана на главата, счупен череп и е лежал облян целия в кръв.


Мъжът е с опасност за живота - и освен видимите наранявания има и хлътнала кост от черепа в мозъка. Работник го е открил съвсем случайно пред един от складовете на болницата около 12 часа. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, оказана му е първа помощ и е транспортиран по спешност в приемното отделение. Твърдял, че сам се наранил с пирони. Свикан е лекарски екип за консултация. Извикан е и неврохирургът д-р Нидал Ашрам, който поставил шевове на раната на главата.

"Пациентът постъпи с много кървяща рани, има дълбоко прободно нараняване между шията, главата и на тилната кост от нанесен удар с остър предмет, може да е голям пирон или шило", каза неврохирургът д-р Ашрам. Той поясни, че пострадалият има и рани по главата от тъп предмет. При направените изследвания в образна диагностика от екип начело с д-р Андрей Янакиев е установена тежка черепно-мозъчна травма. Мъжът е с пробита кост и с метални следи, които може да са от пирон или от друг предмет.

"Нуждае се от спешно оперативно лечение и е насочен за неврохирургия в столичния институт „Пирогов", каза д-р Ашрам.

Според медиците мъжът не може да се самонарани по този начин, както той твърди. Кой е виновен ще установят служителите на реда, които са информирани за инцидента.

Пострадалият е бил пациент в Центъра за психично здраве - Благоевград, който се помещава в двора на болницата. Най-вероятно е бил на свободен режим. От лечебното заведение отказаха коментар за случая.

Разясняването на инцидента продължава.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 2429453757681339860

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item