stoineff

Лесни начини да пестите от сметките за отопление през зимата

топлина и уют огън, камина , котли

Нека бъдем честни и си признаем, че сметките за отопление през зимата тормозят не един и двама човека в България. С навлизането в кризата и постоянното увеличение на цените на енергията съчетано със стагнацията в заплащането поставиха много домакинства пред трудни ситуации последните няколко отоплителни сезона. А спекулациите на доставчиците мнополисти още повече утежняват положението.

Затова именно сега е най-добрия момент за предприемане на мерки, които да донесат усезаеми резултати. когато наистина настъпи студеното време. С моментните цени за електричество и отопление, наистина има смисъл да се потрудите и повишите енергийната ефективност на дома ви.Това със сигурност ще ви спести доста пари и осигури комфорта в дома ви.

Инвестирайте в дома си

1. Изолация – външната изолация може да сведе до минимум количеството топлина отделено от жилището ви. Изчислено е, че през стените се губят до 30% от топлината.
2. Нова дограма – ако усещате, че духа от прозорците, а те са затворени може би е време да се замислите да смените дограмата. Така ще уплътните по-добре дома си и ще намалите загубата на топлина.
3. Нов котел на твърдо гориво – ако живеете в къща непременно инсталирайте котел на твурдо гориво. Така ще спестите огромна сума пари във времето и ще се наслаждавате на топъл и уютен дом.

Поддържайте дома си топъл и уютен

• Изключете отоплението. Да, наистина. При положение, че работите цял ден и не го ползвате, няма смисъл да отоплявате празно жилище. Включето го когато се приберете и си вземете топъл душ докато помещението се загрее. Изключето го отново преди да си легнете. Защо да плащате излишни пари, при положение, че сте се сгушили на топло под юргана?
• Затваряйте плътно вратите. Дръжте необитаеми стаи и помещения плътно затворени, за да не отоплявате места, които не ползвате така или иначе. Дръпнете завесите, когато започне да се здрачава, но ги разтваряйте през деня, за да могат слънчевите лъчи да достигат вътре.
• Отоплявайте само помещения, които ползвате. Ако ще използвате само кухнята или спалната вечерт не включвайте парното, а си купете малка духалка.
• Не се изкушавайте да използвате радиатора за сушилка. Или поне не много често (само в спешни случаи). Оставете радиаторите да вършат това, за което са поставени – да затоплят стаята, а не да сушат дрехи!

Погрижете се за топлината на вашето тяло

Едно е да поддържате топло едно помещение, а съвсем друго – на тялото ви.
• Правете упражнения, за да ви е топло. 20 минути на ден не само ще ви разгряват, но и ще поддържат имунната ви система във форма и готова да се бори със зимните настинки.
• Повече дрехи няма да ви се отразят зле. Ако сте вкъщи цял ден и не искате да плащате цяло състояние, за да се отоплявате – сложете дебел панталон и пуловер.
Статията е предоставена от Термо Стропува ООД – официалния дистрибутор на котлите на твърдо гориво STROPUVA в България.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 4457479023486259193

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item