stoineff

Онлайн реклама, маркетинг и още нещо - през очите и опита ми...

Infografik - online business
Вижте инфографиката в цял размер

Започвам без да съм съвсем наясно, как ще структурирам мисълта и мнението си. Тази инфографика отгоре е плод и отговор на моето желание да се занимавам с реклама, маркетинг, дизайн и Интернет. 


Обикновено, когато стартираш от 0 - та, си чупиш главата многократно преди да се научиш, как точно стават нещата.

Създаването на инфографика не е никак лесна задача, но за мен към момента е перфектното графично изражение на успеха ми.

Началото.


 Повечето ми приятели знаят, че влязох в онлайн бизнеса с 8 долара начален капитал, а сега освен Интервю имам още доста онлайн проекти в различни продуктови ниши.

Как започнах. В началото имах малък фитнес, който имаше спешна нужда от реклама. Аз нямах никакви познания и така се роди едно малко безплатно сайтче, което рекламираше моя фитнес. Всички, които тренираха се радваха, снимаха и набързо сайтчето се превърна в малка общност. Тогава не съществуваше Фейсбук, а компютрите не бяха много. Зная, че сте любопитни да го видите, но не това е темата на разговора.

Това беше през 2005 г., затова и първата дата в статистиката показва 15 % от населението на България, които тогава са имали достъп до Интернет. До 2009 година моите напъни да науча нещо приличат на тези горе в графиката. Опитвах се да науча HTML , CSS, PHP, Photoshop, Flash... хората, които имат понятие за какво говоря знаят, че лутането беше адско, а аз не успях да стегна до никъде. В главата ми беше същинска каша. След това реших, че ще ставам Bloggger. Направих си блог (отново безплатен) в blog.bg и започнах да пиша. Отначало не бях много в час и качих няколко мои  разказа. Те обаче ми дадоха един истински добър старт. Много от вече утвърдените там блогъри ме видяха. (После се изпокарах с повечето, но от там ми останаха някои много добри приятели) От време на време пускам по нещичко все още.

Такааа... 2009 купих и първия си домейн www.inter-view.info. Разбрах, как да направя сайт на платформата Blogger и започнах да разглеждам останалите. Направи ми впечатление, че моя беше с най - грозния дизайн, който може да съществува. Четох, опитвах, мъчех се... и тук моите умения, които бях придобил в CSS и HTML се оказаха полезни.. Намерих си подходящ темплейт (шаблон), както си мислех тогава и започнах с Интервю. Както казах по - горе имах 8 долара в PayPal и огромно желание да се занимавам с Интернет, маркетинг и реклама.

Много бързо се ориентирах за нещата, които се продават в България, убийства, кръв, катастрофи, чалга политика и секс.. Така сайта започна да расте и да се развива (Не се гордея с методите). Докато се развиваше, аз непрекъснато четях и се учех. Намерих добри приятели в Svejo, а по - късно в Predptiemach.com , Topbloglog .. Както се досещате, запознанствата с различни хора и непрекъснатата ми комуникация с тях допринесе за нови мои разнородни интереси, а кашата стана тотална. Парите, които печелих бяха незначителни.. дори не ми се коментират, но опита който трупах и приятелите по пътя ставаха все повече и повече, сайтовете също.

Междувременно през 2011 г. разбрах, че Фейсбук е могъщ инструмент (по - добре късно, отколкото никога)., макар и с ниско качество, трафика от соц. мрежа започна да дава сигнали на Гугъл и в тяхната комуникация, приходите започнаха да растат. Горе на Инфографиката ще видите, че тенденцията при мен е обща като цяло. Все повече семейства в България ползват Интернет, макар и да се ограничават с Фейсбук и разни забавления, което не ги прави идеалните клиенти (Все още).  Вече разполагам със сериозна мрежа от сайтове, които предполагам, че до няколко години ще се превърнат в медиен фактор в България.

Няма и как да е другояче. Дневния трафик на сайтовете ми (усреднено), надхвърля броя на немалък български град.

За 2013 година все още няма данните, но българските потребители онлайн ще стават все повече и все по - знаещи. Те ще пазаруват все повече онлайн и ще разчитат, все повече на коректната и актуална информация в мрежата. Точно те ще определят как ще се развият онлайн технологиите, сайтовете, маркетинга и рекламата. Нуждата от качествена информация, добра реклама онлайн ще продължава да расте. Считам, че това е само началото!

Благодаря на всички, които ми помагат да съм част от света, част от онлайн живота в България! Тази статия ще расте заедно с мен. Заедно с уменията ми!

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 4892014431220134516

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item