stoineff

За корпоративната социална отговорност и бизнеса


Хартията е неизменна част от нашия живот – използваме я вкъщи, в офиса, в ресторанта, в супермаркета ... .

Всяка година в световен мащаб се изсичат милиони декари гори. Хиляди изсечени дървета служат за производството на хартия, картон и хартиени изделия. Всеизвестен факт е, че не можем да съществуваме, ако ги няма дърветата, тъй като те имат изключително важна роля при пречистването на въздуха, който дишаме.

Ето защо все по-актуален става въпросът за осигуряване на устойчив баланс между ползите от дървения материал, дървесината и продуктите, които хората получават след тяхната преработка, от една страна, и наличието на достатъчно гори, горски площи и горски паркове, от друга.

Развитието на информационните технологии и Интернет спомогна в значителна степен човечеството в устрема му да ограничи потреблението на хартия. Намериха се заместители на много от хартиените продукти. Ежедневно използваме електронната, а не обикновената поща за изпращане и получаване на писма. Хората все по-често не четат вестници, а просто преглеждат новинарските сайтове в Интернет. Електронната книга се превърна в отличен заместител на дебелите многотомови романи.

Всичко това не означава, че традиционните писма, вестниците, книгите и списанията ще изченат (въпреки прогнозите на някои „специалисти”), но в една или друга степен крайните потребители очевидно се възползват от удобните електронни алтернативи на продуктите, които широко използват, и по този начин умишлено или не ограничават потреблението на хартия.

Какво, обаче, прави бизнесът в тази насока?!


Ежедневно се разпространяват стотици брошури, каталози, проспекти, листовки, флаери и други рекламни материали, отпечатани на хартия. „Фирмата не носи отговорност за допуснати печатни грешки ...” обикновено пише някъде с малък шрифт накрая на брошурата. За какво му е на потребителя (клиента) информация, чиято достоверност е поставена под съмнение? Какъв е ефектът от тези рекламни материали и не е ли много по-добре за компаниите да популяризират същата брошура, поместена в корпоративния сайт или на друго място онлайн, но без правописни, технически и фактологически грешки при отпечатване. По този начин потребителят ще получи надеждна информация, а фирмите (без да подозират) ще спасят няколко дървета.

Съществуват сайтове, които могат да помогнат много на фирмите в стремежа да се ограничи използването на хартиени брошури. Порталът www.PromoFiesta.bg предоставя отлична възможност за напълно безплатно популяризиране на промоционални брошури, продуктови каталози и рекламни проспекти онлайн, без да се отпечатват на хартия.

Напоследък темата за корпоративната социална отговорност придоби особено значение. За някои корпорации тя е много важно сравнително предимство пред конкуренцията. Не е задължително имиджът на социално отговорна компания да се гради винаги чрез големи инвестиции в обществени проекти. Понякога е достатъчно просто да се отдели внимание на детайлите. „Зелените” компании са пример за това.

Тук представихме само един щрих, чрез който бизнесът Ви ще е способен едновременно да спестява пари от реклама, а същевременно ще бъде и социално отговорен.



Ще кажете „само моята фирма не е достатъчна”. И ще имате право. Но ако фирмите като Вашата станат 100, 1000, 10 000 ...?
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 225353224146658772

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item