stoineff

Zeron: Магнитната левитация мистика, или хардуер?



Мечтата на физици, мистици, алхимици и медитиращи е на път да стане реалност. Проектът е
Zeron, а левитацията възможна.


  Вижте тази метална топка. Тя витае във въздуха, левитира в магнитно поле. Можете да я вземе в ръцете си и да я преместите в друга точка от пространството. И ако вдигнете пръстите на ръцете си, топката ще остане на същото място.

В лабораторията си инженерите от Media Lab на Масачузетския технологичен институт показват този сравнително прост трик за практически цели.

Zeron

Магнитното поле се контролира от компютър, както и свързаната с него оптична система за проследяване и проектиране. Zeron е система  която  движи топката в пространството, последвана от изображението на проектора.

 Media Lab предлага технологията да бъде използвана за физични демонстрации на ядрени и астрономически явления. Авторите на проекта подсказват и за  някои детайли, които могат да бъдат внедрени във физически модели на компютър, например възможността да посочите всякакъв път на движение на обекта е предизвикателство пред хората занимаващи се с 3D проектиране и дизайн.

За всеки параметър са налични настройки, включително три координати в пространството и скоростта. Освен, че много дизайнери вече мечтаят за внедряването на технологията в различни инструменти, много геймъри мечтаят за внедряването на технологията в различни игри и симулатори. Но без повече приказки, вижте видеото:


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 5754436541956113928

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item