stoineff

Големи компании в автомобилостроенето обръщат поглед към България



През последните години реномирани автомобилни производители все повече преместват производствените си центрове към Югоизточна Европа, съобщи Фокус, позовавайки се на коментар от „Аутомобил индустри".

Примери за това са „Форд" в Южна Румъния и „Фиат" в Сърбия.

За доставчиците и световните производители на оригинално оборудване страните от Югоизточна Европа, в това число и България, са изгодни като места за производство.

В началото на този век започна трайно развитие на автомобилния сектор, който не беше значително засегнат от световната икономическа криза през 2008/2009г.

Големи компании като „Джонсън Контролс" ("Johnson Controls"), „Мелексис" ("Melexis") и „Грамер" („Grammer"-производител на седалки и вътрешно обзавеждане за автомобили), станаха пионери на българския пазар.

Последваха ги компании като японския производител на кабели „Язаки" („Yazaki") и производителя на алуминиеви компоненти „Монтюпе" („Montupet") от Франция.

Накрая в България се установиха и германски компании като „Вюрт Електроник" („Würth Elektronik" IBE), „Кемлер електроник" (Kemmler Electronic) и „Вите аутомотиве" („Witte Automotive").

Днес в България могат да се преброят близо 50 чуждестранни автомобилни предприятия.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 3741638344191765746

Публикуване на коментар

  1. Все пак е добра новината. Отварят се работни места.Ще се намали безработицата! Ще се увеличат постьпленията в бюджета.
    Ще има повече средства за образование, здравеопазване.
    От друга страна се опасявам, че собствениците на тези компании тьрсят евтина работна рька, много по-евтина в сравнение с други европейски работници.
    Все пак е добре!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item