stoineff

Наида Асиялова - черната вдовица взривила днес автобуса във Волгоград



"Черната вдовица" - Наида Асиялова , която взриви автобуса във Волгоград, е  обявена за федерално издирване заедно със съпруга си Дмитрий Соколов. 


Полицията в Русия пусна снимка на камикадзето Асиялова, която е родена през 1982 г. в Буйнакск. Тя вербувала поддръжници на уахабизма. След като "оплела" Соколов двамата заминали за Дагестан. Той станал основен спец по бомбите на банда в Махачкала и не се изключва точно той да е направил шахидския пояс, с който Асиялова вдигна във въздуха автобуса.

По данни на спецслужбите зад терористичния акт стои група от Махачкала, оглавявана от 29-годишния Арсанали Камбулатов. Сред ранените е и дете на година и 10 месеца. Както "Интервю" съобщи, до момента жертвите са 6.



Соколов и Наида Асиялова се запознали в Москва, където заедно ходили на курсове по арабски език. Роденият в подмосковието Соколов сам изучавал как се правят взривни устройства по време на връзката им. В момента той се води за един от "мозъците" на терористичната групировка и особено близък на Камбулатов.

Асиялова била на транквиланти и обезболяващи заради заболяване на костите от което гниела бавно.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 7703668376651492858

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item