stoineff

Две автобусни катастрофи в Пловдивско

Катастрофа автобус

За по-малко от час два автобуса на обществения превоз претърпяха пътни инциденти в Пловдив и региона. Ранени са общо петима от пътниците. За щастие, никой от тях не е с тежки травми. Съобщава БТВ.

Около 7:30 часа сутринта автобус на градския транспорт, който се движи по линия номер 1, се удря челно в паркиран тежкотоварен камион на булевард „Васил Левски". Най-вероятната причина за инцидента е движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка. При удара са пострадали леко двама от пътниците.

„Рейсът се блъсна в камион. Една жена си е ударила носа, а едно момче – ръката”, разказа Яна Петрова, станала очевидец на катастрофата.


Час по-късно междуградски автобус с около 40 пътници се преобръща в крайпътната канавка между селата Каляново и Граф Игнатиево. Колата изпълнява редовен курс между Хисаря и Пловдив.

Около 9:20 часа сутринта лекотоварен автомобил внезапно навлиза в насрещното движение и засича челно пътническия автобус. За да избегне удара, водачът на автобуса е принуден да насочи превозното средство към близката канавка.

По думите на Наско Добрянов, представител на превозваческата фирма-собственик на автобуса, той е бил засечен, а шофьорът е направил всичко възможно да избегне удара.

При инцидента са пострадали общо трима души - двама от пътниците в автобуса и шофьорът на „баничарката". След преглед в пловдивската университетска болница те са освободени за домашно лечение.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Пловдив 8810831490692571956

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item