stoineff

Лихвар отряза три пръста на свой длъжник за отсрочка на дълг от 500 лв.



Лихвар отряза три пръста на длъжник, за да му опрости борч от 500 лева. Наказателната акция се разиграла близо до София. Сигналът за кървавия екшън е получен в отдел „Престъпления с висока обществена опасност“ към ГДСП.

Потърпевшият мъж взел заем от 1 000 лева, пише "Телеграф". Финансовите му възможности обаче не стигнали, за да го обслужва. Тогава кредиторът предложил да опрости половината заем, като отреже едната ръка на длъжника. Палачите, които пратил, се смилили над бедняка и ампутирали само трите му пръста.
В началото на седмица стана ясно, че Народното събрание обмисля да сложи 20% таван на лихвите на бързите кредити, които сега тормозят хората с огромно оскъпяване. Повод за инициативата са валящите оплаквания от избиратели, че страдат от нелоялни договори с финансови къщи и прилаганите от тях номера, с които оскъпяват кредитите.

Обмисля се също така да бъде отстранен прагът от 400 лева, под който не е нужно да се обявява годишна лихва. Именно това е сумата, над която банките отпускат потребителски кредити. Финансовите къщи се възползват от този праг и дават бързи пари под 400 лева. Щом прагът отпадне, финансовите къщи ще са длъжни да обявяват годишната си лихва, а банките ще могат да отпускат и кредити, по-ниски от 400 лева.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 992312896130099152

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item