stoineff

Интерпол издирва родителите на Мария детето отвлечено от цигани в Гърция



Открито е дете в цигански катун

Детето открито в Гърция в цигански катун се казва Мария. Това е успяла да каже самата тя на открилите я полицаи.

 С прокурорско разрешение се публикуват снимките на Мария, която знае само няколко цигански думи. Умоляват се всички, които разпознаят детето или имат информация да позвънятна телефон 0030 2410-683171 или 0030 2410-683184-5 в полицията на град Лариса.

 В публичното пространство със съответно съобщение от полицията се появиха снимките на 4-ри годишното дете, чиято история разтърси цяла Гърция. Има вероятност детето да е българче.

 То бе открито в цигански катун в Гърция, като след направените ДНК изследвания стана ясно, че няма цигански произход. 4-ри годишното дете, наричано по име Мария, не говори, освен няколко само цигански думи и е било неотлъчно до 40-годишна циганка, която е излъгала, че е негова биологична майка, а след това е заявила, че го е купила от България за 80 евро.  Констатацията на детския психолог е, че детето се държи като “звяр”, коментират гръцките медии. Детето ще бъде изследвано от антрополог, за да се определи от профила на костите, неговия произход.

Адвокатът на циганите твърди, че биологичната майка на детето, която е чужденка, не е имала възможност да се грижи за него и го е дала доброволно на клиентите си.



От полицията и прокуратурата са убедени, че става въпрос за отвличане.


Случаят започва да се разплита, след като назначената ДНК експертиза доказва, че ромите - 39-годишен мъж и 40-годишна жена, не са биологични родители на детето. В хода на разпитите ромите посочили пет противоречиви версии за произхода на детето и начина, по който е попаднало при тях. Едната гласи, че момиченцето е изоставено от майка си, която е българка, тъй като не е имала възможност да се грижи за него. Това твърди и адвокатът на ромите.

Циганката съжалила момиченцето и решила да го вземе с мисълта, че там, където се хранят 5 деца, ще се храни и още едно. Властите обаче предполагат, че малката Мария е била похитена малко след нейното раждане през 2009 г.

"Незаконното осиновяване на малката Мария е проведено с посредничеството на трето лице, което се издирва", посочват властите.


Актът за раждане на детето е издаден от община Атина, откъдето на свой ред критикуват правния режим за регистриране на дете като "проблемен и остарял", тъй като за издаване на акт за раждане не се изисква удостоверение за раждане от болницата, а е достатъчно само изявлението на един родител и двама свидетели, които са присъствали на раждането.

В ромските общества стават много незаконни осиновявания с цел да се ползват държавните помощи.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 2571236810835440869

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item