stoineff

Интервю с един полицай, чието име всява ужас в пазарджишкото циганско гето

Цигани от Пазарджик
Пазарджик, по време на делата срещу имамите, обвинени в проповядване на радикален ислям, през 2012г.

В Пазарджик и в школата за сержанти всеки знае за проведената през 1992 година акция от Арлин Антонов.

 След като младо семейство изчезва в циганската махала на Пазарджик, той мобилизира баретите и блокира квартал "Изток".  Отвлечено и изнасилено от 73-ма мъже бременно момиче прави спонтанен аборт, тъй като била бременна в третия месец след което почива. Нейния съпруг е пребит с метлна тръба. Само за 1 месец са станали 7 изнасилвания и осем  убийства.

Няколко минути след сигнала за отвличането под  тревога е вдигнат целият наличен състав на дирекцията. Всички курсанти от сержантското училище също са на крак. Около 6 часа сутринта, квартал „Изток” е блокиран. Това, което последва не можете да го видите и в най - кървавия американски екшън.

„Заварихме в циганските къщи на махала „Токайто” над 70 български момичета между 13 и 16 години, вързани за леглата, които са били „обучавани” за проститутки – обучавани, разбирайте по цял ден им се изреждат от махалата и това се филмира. Заплашват ги, че ще убият родителите им, че имат хора в полицията и само да гъкнат, ще стане много лошо…”, казва Арлин Антонов. И още не може да укроти превъзбудата си. Хващам една циганка за яката и я питам: какво прави това бяло момиче тук, тя не е твоя дъщеря! А тя: мойто мъж дал хиляда марки, курва ша работи за нас…Ха, кажете ми, как няма да си бесен от наглост и своеволие?

Намерихме и отвлечената жена – 73 циганина се изредили над нея през нощта, тя обортирала, била е бременна в третия месец, припадала, а ония изроди продължавали да се гаврят с нея…Издирихме ги за час и наредих да бъдат арестувани. Делата се проточиха повече от година, по-късно разбрах, че в затвора са тикнати само 3-4 изверга и то за пет- шест години, а жената не можаха да я спасят и почина…


"Във всяко едно заведение има сводници, които оглеждат „интериора” и като им хареса някое момиче, започват да го преследват. После някой го открадва, обучават го две седмици как да бъде проститутка, филмират как прави секс с различни мъже в махалата и започва манипулацията: ще убием близките ти, ще покажем филма, ще те заколим, ако се оплачеш в полицията, там са наши хора…И тя не смее да каже, страхува се техните да не разберат, срам я, защото може и да е била добра ученичка - разказва още Арлинов. Сам той е виждал как десетина момичета с различни сводници се бият коя да влезе в кабината на ТИР-а, защото имат норма – сто марки. Ако не я изпълни, на сутринта я чака бой…"

След дългия увод ето и едно интервю, което е направено няколко години по - късно с него от Мария Стоянова.

- Г-н Антонов, зверското убийство на двете момичета потресе всички ни, пълзят различни слухове, полицията не дава информация. Вие, като бивш шеф на НСС...

- Аз, като бивш шеф на РДВР - Пазарджик, ще ви кажа - слухове има всякакви, полицията не излиза с информация заради следствената тайна. А версии винаги ще има, въпросът е какво се прави с версиите. Пазарджик е град на повече от 500 години, създаден от татари, впоследствие заселен с бягащи от потурчването българи, дошли от различни краища на България. Тук те заварват циганите, пристигнали с османското нашествие в края на 13 век.

- Какъв процент са циганите сега?

- Горе-долу на двама българи се пада по един ром - в община Пазарджик, където влизат и 31 села. Градът е някъде около 80 хиляди жители, от които около 25 хиляди са ромите. Но имаме села с превъзхождащо ромско население, примерно селата Алеко Константиново и Драгор. Има и други села, в които ромите са или около кантара, или вече превъзхождат по численост българското население.

- По ваше време, като шеф на РДВР, имаше сериозни проблеми с ромската общност, поради което проведохте една доста впечатляваща акция...

- Бях на този пост през 1992 година - април, май, юни. Престоял съм 100 дни като директор на РДВР. Такова беше времето, динамично се променяха нещата. Заварих града пълен с подрастваща проституция - имахме 74 момичета, картотекирани от Магистрална полиция. Те бяха почти от цялата стана, докарани тук, да обслужват определени групировки - ромски и български. В града се появиха първите нелегални частни квартири, където започна да се практикува проституция.

- Какви бяха сводниците?

- Първи се усетиха ромите. Защото те първи излязоха в Европа, набраха малко средства от алъш-вериш - купуване на евтини лъжици и чинии в България и продаване в Сърбия, Турция и Македония. Те натрупаха пари, видяха там престъпността с какво се занимава... Ромският език е като наречие за всички европейски роми, те се разбират помежду си. Освен това, те живеят компактно, при тях традицията е много силна. Направен беше опит преди години - роми се изселваха в квартал Запад и им се даваха апартаменти да живеят между българи. След известно време те си продадоха жилищата и се върнаха в махалата. Много се заблуждава някой, ако си мисли, че може да ги разсели да живеят някъде извън общността си. Те имат стадно чувство, но никога не са имали държавност. Те не обичат държавата, те обичат да ползват благинките на държавата. Една малка част, може би 1-2 процента от тях се грижат за децата си и ги образоват, и се стремят да приличат на нас. Всичко друго гледа да живее по лесния начин. Ей сега да минете на паркинга пред "Тракия", десетина циганета ще ви искат пари.

- Според вас, май нямаме шанс да интегрираме ромите.

- Аз мисля, че думата интеграция не става за тях. Мисля, че не е нужно да ги интегрираме. Според мен към тази общност трябва да се приложи друг модел - ако трябва и насилствено да бъдат култивизирани и да се обучат. Т.е. задължително да ходят на училище. През 1992 г. те си бяха изгорили чиновете в училищата. И после викат "Нямаме работа". Ами като си ниско квалифициран, няма да имаш.

- Казвате да се образоват, къде - в смесени или в специални училища?

- В Пазарджик направиха такъв опит - затвориха едното циганско училище и ги вкараха в едно от българските училища. И какво, спадна нивото на обучение, спадна дисциплината. И всеки родител почна да търси друго училище за своето дете. Но така това училище остава ромско. Значи не е пътят да бъдат между нашите деца.

- Какъв е пътят?

- Да учат в интернати, седмични.

- Но това е скъпо.

- Другото е още по-скъпо. Простотията е страшна и престъпността е страшна. При тази прословута акция, която проведох на 29 юни 1992 г. в циганската махала, аз заварих там над 70 българчета, вързани по леглата - момичета между 13 и 16-годишни. Обучаваха ги да бъдат проститутки. И питам аз циганката: "Това момиче не е твое, какво прави тука?" А тя: "Мъжа дал хиляда марки курва ша работи за нас." Това е форма на робовладелство - проституция със сводничество. Тук имаше голямо движение тогава - трафик с гориво от Турция - на Калугерово вреше от коли. Виждал съм как се бият и се дърпат по 20-30 момичета на различни сводници коя да влезе в тира. Имаха норма - 100 марки на вечер, не ги ли изкара, на сутринта - бой.

- Какво е положението сега?

- Сега всичко продължава с още по-страшна сила. Във всяко заведение има сводници, оглеждащи "интериора" и каквото им хареса, почват да го преследват. После някой открадва момичето, обучават го две седмици как да бъде проститутка, какво да прави, филмират как го прави с различни мъже в махалата. И после я манипулират - заплашват, че ще убият близките й, казват й, че в полицията има техни хора и ако се оплаче, лошо ще стане... А тя не смее да каже, страхува се техните да не разберат, срам я е, защото може да е добра ученичка... Поводът за акцията ми беше изнасилването на едно семейство 22-23 годишни, бяха откраднати от улицата. Мъжа го пребили с тръби, жената я замъкнали в махалата. Като ми съобщиха в 1 часа през нощта, започнах аз да подготвям операцията. Намерихме 73 ма души, които се бяха гаврили през нощта с нея. Момичето изпадало няколко пъти в безсъзнание, пометнало и доколкото знам, по-късно е починало. От тези 73-ма, които сме предали на правосъдието, по моя информация двама или трима са получили някакви смешни присъди между 4 и 6 години, защото повечето не са били пълнолетни. Разбирате, че има една вопиюща безнаказаност.

- Защо е така, кой стои зад тази безнаказаност?

- Ромската общност се оказва ценен кадър за всички основни политически сили, управлявали България. С тези хора се прави манипулация на всички избори. Затова те си знаят, че някой ще им опрости сметките за ток и вода, знаят, че някой ще ги пусне на свобода, независимо какво са извършили. Затова тук им продаваха двустайни апартаменти за по 24 лева. За тия пари никой българин не може да си купи и тоалетна чиния. Това е проблемът с ромите, не само в Пазарджик, той е национален проблем.

- Нека да се върнем на болната тема за убийството на двете момичета. Каква е вашата хипотеза?

- Аз имам хипотеза, че това престъпление може да е свързано с хора, които да не са от нашия град, но може да са от нашите села близо до града. Представете си едни хора, които познават тези момичета и вечерта в 22.30 ч., като го няма тролеят, спират колата и питат: "За село ли сте, качвайте се."

- Ще разберем ли кои са убийците?

- Не знам дали ще разберем. Би трябвало, ако работеха по горещи следи, в рамките на една седмица полицаите да разкрият убийците. Вече 14 дни откакто ги няма момичетата, лека им пръст. Според мен липсва агентурният апарат на МВР в ромските среди и от там се къса връзката на достоверността на информацията. В тези среди, без да се вкара сериозна агентура, нищо не може да се научи. Те живеят компактно. Аз някога зададох въпроса: Кой купи сателитни чинии на ромите? Няма ромска къща в България или ромски апартамент, на които още през 1992 г. да нямаше сателитна чиния, а 95 процента от тях бяха жестоко бедни. Е, питам: кой даде тия 300 долара? В града съм преброил над 5 хиляди чинни през 1992 г. Ами това прави към 2 млн. долара.

- Кой?

- Външни сили, които искат а ислямизират ромската общност.

- Как работи полицията с циганите?

- Ще ви дам пример за работата на полицията, независимо коя партия е назначила стражаря. Има в циганската махала полицейски участък. Началникът на този участък (Ихтимански се казваше) си разменя служебния автомобил с отличителни знаци "Полиция" с един ром, който му дава буса си да иде в София да продава домати на борсата. Ромчето, синът на този, се качва в служебната кола и почва да обикаля кафенетата. Полицаите го хващат и той вика: "Какво искате бе, чичо Петко и тате си смениха колите." Тоя човек след това служи още 3-4 години в РДВР, щото трябваше да стигне до някаква по-добра пенсия.

- Кое е средството - здрава ръка?

- Не само здрава ръка Аз не вземах рушвети от тях. Това е много важно. В момента, в който ти платят, ставаш зависим. Независимо че влизаме в ЕС, ние трябва да имаме наше достойно поведение и наш вътрешен български ред. Нито Германия, нито Америка ще дойде да ни създаде ред - да няма в квартала изнасилвания грабежи. Ами там работят търговски обекти. Някой да е проверил дали дават касови бележки, дали имат данъчен номер, ревизия някой да смее да направи, енергото да смее да събере таксите за ток? Че там само с полиция се влиза до първите 10 къщи и почват камъни да валят...

Мария Стоянова "

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 8468090186702280564

Публикуване на коментар

  1. Единствено мога да се поклоня пред този велик човек! А всички Вие, по форумите, които говорите "ромите - това, ромите- онова" ами съберете се! След няколко години, циганите ще са повече от Нас! Ако не се прибегне до крайни мерки, скоро не само ще ни поробват ами и ще ни убиват, без никой нещо да им каже. Българи, СЪБУДЕТЕ СЕ!

    ОтговорИзтриване
  2. Просто сьм бясна заради това, което прочетох. Вина имат всички политици от1989 година насам! Аз живея на около километьр от началото на кв.Изток в Пазарджик. Лично аз се обаждам без угризения на сьвестта , молейки полицията за помощ срещу циганските оргии всеки ден, всяка вечер до кьсно през нощта, заради отвратителната чалга, на открито и сьс силни уредби с високи децибели.
    Не можем нито да работим, нито да почиваме, да слушаме радио или телевизия, невьзможно е да се спи.А на следващия ден трябва да си гоним задачите.
    Аз не мога да си обясня ОТКЬДЕ вземат средствата за тези вечни оргии и празници при положение, че не работят, че са почти всички на социални помощи.
    По кьщите, по облеклата им, по това, че се раждат прекалено много цигани и турци, по начина им на живот, и непрекьснатите празници, по всичко си личи, че имат финансова помощ от вьн, я от Турция, я от политиците, я от европарите за "интеграция на малцинствата", вьпреки, че оставаме вече в тази група като МАЛЦИНСТВО

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. за турците мила си в голямо заблуждение! истинските турци не ромите говорещи турски развален език имат макс по 2 деца,подложени са на расизъм от наша страна повярвай и аз преди като всички малоумни мислех така докато не видях от 1 ва ръка истината,не можеш да си намериш и работа ако си етнически турчин да не говорим за онова малцинство което тук се нарича алиани и са с религия по близо до нашата отколкото до традициония ислям и са мразени без право от 2 те страни,защото при тях делене на мъже жени няма,ходят палят свещи почитат и исус като пророк и али който казва че жената е равна на мъжа и че всички живи същества са наши по малки братя и сестри,както казва и учителят дънов от нас зависи спасението на българия в обединението и че от тук ще се роди новият йерусалим за цял свят с модела на ценностите които притежаваме и които ни накараха да забравим за 45 години тоталитаризъм,през които само циганите се толерираха,и това тяхното продължава и до ден днешен,омразата не води до нищо добро,а и истината е размита,таМИЛА МОЯ ТУРЦИТЕ СЪВСЕМ НЕ СЕ ПЛОДЯТ!!!!!!!!.това е привилегия на циганите а и те като нас са предпочели да останат и приемат българия за тяхна родина и вие нямате право да насаждате етническа нетърпимост!!!!има много свестни и учени и трудолюбиви хора от тях.практика е да се взимат бригади на работа в софия ипостроителството и после,да не им се плаща само и единственно защото са от турски произход,я идете по селата ивижте колко деца има народени,като тръбиш че се плодят?????? с какви пари ???? кой ще ги гледа в мизерия ли те не чакат на държавата запомощи като ромите тръдят се ипремълчават вашето ксенофобско отношение,......НЕ ТУРЦИТЕ СЕ ПЛОДЯТ И НЕПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ ОТ ТУРЦИЯ,,,ХЕХЕ ДАЙТЕ МИ ТЕЗИ ПАРИ И НА МЕН ДА СИ ГЛЕДАМ ДЕТЕТО АМА НЯМА КОЙ!!!!!!!!!!АЗ СЪМ БЪГАРКА,МЪЖА МИ ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН!!!и разлика между нас нямапо мили ичестни хора от алианите не съм видяла...а вие как сте????

      Изтриване
  3. podkrepqm g-ja tq e prava cari anarhiq v P.z i okolnosta na P-z .az sam ot Aleko K-vo Balgarite veche gi e strah ot malcinstvoto, i te si pr kakvo si izkat.No za jalost dezata ni se prevrashtat v beli robini a dr chas v narkomani i t.n. Nqma spokoistvie vapreki che si plashtame smetkite i jiveem v bg.

    ОтговорИзтриване
  4. Вижте, четете и не се чудете защо не се променят нещата.
    http://vbox7.com/play:dea38351ca
    http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs
    http://www.razkritia.com/98642/
    http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4281:-1990-&catid=19:kontra&Itemid=88
    https://www.facebook.com/NeNaPlanaRant

    ОтговорИзтриване
  5. Трябва да се действа като чочула

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item