stoineff

Неща, които трябва да знаем за ръчните часовници

искам часовник

1. Защо да си купим часовник?




Часовниците са практични, в днешни дни повечето хора имат много забързано ежедневие, в подобни ситуации един часовник е добро решение. Само с поглед вие виждате колко е часа, но също така датата, а ако часовникът ви има повече функции, може да разберете и часа в други часови зони. Един часовник може да ви напомни за важна среща, а ако е достатъчно модерен ще ви измери също така толкова успешно и пулса.



Часовникът е моден аксесоар. Има различни модели от спортни, през лед часовници, излезли сякаш от фантастичен филм, до невероятно елегантни механични модели. Като важен аксесоар часовника показва какъв точно е вашият стил.



Да носиш някои часовници е престиж. Подобни марки, символ на качество, традиции и име, което се е запазило през годините обаче в повечето случаи са доста скъпи.



Часовниците могат да бъдат също така и цяло изкуство. Има известни такива модели в историята, които не се отличават със своите функции, но са едно истинско произведение на изкуството. Тяхното създаване е дълъг процес, над подобно малко нещо като ръчния часовник са се трудили редица майстори- часовникари, които са прекарали години от живота си, за да създадат едно истинско бижу. Украсено със скъпоценни камъни.



Качественият часовник е един вид инвестиция. Инвестиция в красота и стойност. Някои часовници с диаманти и злато в бъдеще време със сигурност ще вдигнат своята цена.



Часовниците са достъпни за всеки. Няма значение колко изкарвате, вие винаги можете да си позволите един часовник. Има различни стилове и видове. Също така и цените са различни от 15лв. до 1 500 000лв. Както се казва има за всекиго по нещо.


2. Видове часовници




Механични часовници. Това е традиция, те работят благодарение на движещата сила вътре в самия часовник, тази сила пък се създава от движението на ръката на притежателя на часовника. Инерцията от движението задвижва малките колелца, а те от своя страна стрелките, които показват час и минути. Разбира се има и по-сложни часовници от този вид, които показват и други неща като например дата.



От своя страна механичните модели са: автоматични и ръчнонавиващи се. Първите се задвижват без нужда от никакво навиване, а вторите се навиват всеки ден по малко, за да работят.



Кварцови часовници, те се задвижват от силата на батериите. Имат т.нар кварцов механизъм, който вибрира повече от 32 000 пъти в секунда. По този начин се произвежда енергия, която задвижва часовника. Тези модели са така да се каже по-популярни днес и разбира се по-разпространени.



Аналогови и дигитални часовници. Вероятно се досещате каква е разликата, но нека все пак да обясня. Аналоговите часовници са по-традиционните, това са часовниците със стрелки. Дигиталните са тези, които показват часа във формат подобен на този 15:35. Разбира се те са по-често срещани, защото са по-евтини. Нямат нужда от сложни механизми, които да задвижват срелките , а функционират чрез електронни импулси. Повечето дигитални или цифрови часовници сас създадени със светоизлъчващи диоди, съкратено LED. Доста познато нали?



Важно е да се знае, че в много случаи кварцовите часовници са по-точни от механичните, защото имат далеч по-малко части, оттам по-малко триене и по-голяма точност. Въпреки това обаче, те имат далеч по-кратък живот, от няколко месеца до година или максимум 5, след което ако всичко по кварцовия механизъм е наред, се сменя батерията и часовника продължава да работи, но не винаги е така. Един мой кварцов модел спря още след втория месец и после никога не тръгна. Затова аз лично предпочитам механичните модели. Разликата в точността не е толкова голяма, но те са по-издръжливи и разбира се интересни за наблюдаване.



Функционалност на часовниците: Някои модели не показват само минути, секунди и часове. Те имат вграден календар, знаят коя дата сме, кой ден от седмицата и кой месец, дори може да показват фазите на луната и часовите зони.



Часовници с хронограф, те са малко по-скъпи и има защо, но тук говорим за такива с истински работещ хронограф. Тези модели измерват изключително точно, дори отмерват части от секундата. Някои от тях изчисляват скорости, разстояния и височини. Има много специализирани часовници за астронавти, пилоти, парашутисти и водолази дори. Освен това едни от най-скъпите часовници в наши дни са създадени за да се противопоставят успешно на вода, прах , вятър, шок и магнитни полета.


3. Къде да закупим часовник?






Без значение какъв модел и вид часовник сте си харесали, важното е да следвате някои насоки. Първо определете колко пари сте склонни да дадете за един часовник. Второ решете къде ще го ползвате и носите този модел. Трето съобразете го с вашият гардероб и дрехите, които най-често носите. Няма смисъл да си купите часовник, който ще слагате 2 пъти в годината, освен, ако нямате и други подобни модели, които могат да се нарекат ежедневни. Едва когато си отговорите сами на всички тези въпроси, може да започнете да разглеждате часовници. Предлагам ви да започнете от сайта IskamChasovnik.com, предлагат интересни и стилни модели, часовници за всеки вкус. Доставката им е бърза , а и връщат парите ако нещо не е наред. Защо ви препоръчвам онлайн магазин, а не нормален? Всички вече знаят колко са надути цените в нормалните магазини за часовници, но няма как да виним техните собственици, все пак те имат много повече разходи като наем, заплати и т.н. Сега след като имате нужната информация, ако все още искате да си купите часовник, то направете го! Винаги е по-добре първо да се информираме и чак след това да пазаруваме!
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стоки и услуги 1283482175314592039

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item