stoineff

Топлофикация губи всичките си дела срещу перничанин, който не плаща парно

Топлофикация губи всичките си дела срещу перничанин, който не плаща парно

ТЕЦ - Перник губи делата, които води срещу перничанин, не плащал за парно и топла вода в дома си вече 12 години.

 

В  града Ангел Марков е познат като борец за правата на потребителите срещу местната топлофикация.

 Мъжът е пенсионер и бивш служител на Топлофикация.


 2001 г. Марков спира  да плаща сметките си към дружеството и затова срещу него са заведени над пет дела, които падат в съда. Перничанинът има  у дома си един радиатор, който не е демонтирал, но не плаща  и за него. Защитава се сам в съда и успява да обори доказателствата и аргументите на ТЕЦ - Перник, пише "Стандарт".

Експертът по парно измъчи кспертите и юристите на дружеството като иска от ищеца да докаже какво е количеството топлинна енергия, достигнало до дома му.  Досега това не е станало, защото  дружеството няма  баланс между  потребление и производство, твърди перничанинът. Според него тъкмо в липсата на баланс се коренят всички проблеми с парното.

Тази година излезе от печат поредната му книга, наречена "Престъплението парно". Експертът пише по темата, защото иска да ограмоти повече потребители за правата им. Марков твърди, че разпределението на топлината се извършва от сградната инсталация, която определя и количеството топлинна енергия, достигащо в домовете на абонатите. Парното е класически пример за беззаконие - има закон, но той не се прилага, коментира накратко книгата си авторът. Той е изпратил поредно писмо до председателя на енергийната комисия в парламента с предложения за законодателни промени.

Според него общите условия в договорите с потребителите, изготвени от топлофикация и одобрени от ДКЕВР, са незаконни. Индивидуалните договори, които се предлагат за решаване на проблема "парно", също няма да свършат работа, докато не започне да се поддържа баланс между производството и потреблението.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 1949494301328085105

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item