stoineff

4,4 милиона души са засегнати от тайфуна на Филипините (Снимки)

Снимки: Ройтерс

Манила. Екип от 90 войници от морската пехота на САЩ са на път към Филипините в рамките на обещаната от Вашингтон военна помощ при възстановяването на опустошените зони, предаде Ройтерс.


В същото време, Европейската комисия обяви, че е отпуснала 3 милиона евро в помощ на Филипините. Комисията изпраща и екип от хуманитарни експерти след преминаването на разрушителната стихия през страната.

Около 600 хиляди души са евакуирани в рисковите зони във Виетнам с приближаването на тайфуна „Хаян”, съобщава Би Би Си.

В същото време, Китай отправи предупреждение към жителите на остров Хайнан, провинцията Кантон и Гуанси-джуанския автономен регион, които се намират на пътя на стихията.
Според последните прогнози тайфунът „Хаян” ще достигне Ханой в понеделник, като се очаква силата му да намалее до 1-а категория. Скоростта на ветровете ще достига 120-140 км/ч, с пориви от 120 м/ч.


Филипинските власти се опасяват за състоянието на хиляди хора два дни след преминаването на един от най-силните тайфуни в света, тъй като спасителните екипи все още се опитват да достигнат до отдалечените селища, предаде Ройтерс.
Смята се, че супертайфунът „Хаян” е предизвикал над 10 хиляди жертви, а между 70 и 80 процента от сградите по пътя на стихията в провинция Лейте са разрушени.



Най-много смъртни случаи са предизвикани от прииждането на морска вода, носеща отломки, което очевидци описват като цунами. Морската вода е събаряла къщи и е станала причина за удавянето на стотици хора.

Около половин милион души са били евакуирани заради бурята, а близо 4,4 милиона души са засегнати от една от най-лошите стихии, удряли някога Филипините.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 6069224783900104235

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item