stoineff

Взрив в иранското посолство в Ливан. Поне 7 души са загинали



Поне две ракети са изстреляни по ливанската столица Бейрут , като една от тях е ударила иранското посолство, съобщава Гласът на Русия цитирайки източник от службата за сигурност на страната.
От своя страна, втория източник е заявил, че взривът не е свързан с ракетни удари, а е била взривена кола-бомба. Според източника, 7 души са загинали.

За случая пък агенция Франс прес съобщава :Най-малко 20 души са убити, а 95 са ранени при две експлозии до иранското посолство в ливанската столица Бейрут.

Силни експлозии разтърсиха столичния квартал Джанах, където предимно има шиити от ливанската групировка "Хизбула". Едната от бомбите е взривена до голяма черна врата на иранската мисия, нанасяйки щети върху триетажната сграда на посолството.

По първоначална информация са замесени двама атентатори-самоубийци. Единият е бил пеша, а другият е използвал автомобил, натъпкан с бомби. Според свидетели взривовете са били в рамките на две минути.

Иранското културно аташе Шейх Ибрахим Ансари и двама ирански цивилни граждани са сред загиналите, а няколко души от охраната на посолството са пострадали. Съобщава се за няколко тела, лежащи на улицата до посолството.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 6313794145599430279

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item