stoineff

Обвинение срещу Джамбазки за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност

Ангел Джамбазки

Прокуратурата повдигна обвинение срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.


Държавните обвинители са образували досъдебно производство срещу националиста и други неизвестни засега лица след сигнал до Сотир Цацаров от Българския хелзинкски комитет.

В писмото до главният прокурор се описват престъпления, извършени по време на вчерашното шествие в подкрепа на наръганата от алжирец Виктория.

"Сигналът е изпратен по компетентност на Софийска районна прокуратура, която незабавно е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 320 НК,

 а именно за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и по чл. 162 НК за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

 Досъдебното производство е образувано срещу лицето Ангел Джамбазки и други, засега неизвестни лица", обясниха от прокуратурата.
Освен това от държавното обвинение уточняват, че няма да толерират подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. "Това касае и всички призиви за "изчистване на града", за предприемане на "действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за "създаване на доброволни патрули и отряди" за „въвеждане на ред", казват още от ВКП.

Съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи е създадена необходимата организация за охрана на обществения ред, засилено полицейско присъствие в столицата и действия, предвидени в закона спрямо всички лица, за които такива основания са налице.

По повод нападението срещу Виктория Христова, Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за грабеж, придружен с опит за убийство. Извършват се необходимите действия по разследването, като продължава активното издирване на извършителя.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 2049332628735590299

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item