stoineff

Бойко Борисов ще оглави антиправителствените протести

протести


ГЕРБ ще организира антиправителствен митинг в Пловдив в събота, обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента. 


Причината била, че хиляди хора го призовавали в социалната мрежа "Фейсбук" и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството, които продължават вече над 150 дни. Запитан той ли ще е начело на митинга, Борисов попита: "А кой друг?"

Събирането ще е в Пловдив, където лидерът на ГЕРБ ще се срещне и с кметове от партията за подкрепа. "На този митинг с партийни знамена ще поискаме правителството да подаде оставка, така, както огромната част дори от техните социологически агенции им я иска и им е казано", каза той и добави, че в Пловдив симпатизантите на партията няма да пречат на студентите и на другите протестиращи в София, с които ГЕРБ няма нищо общо.

Самият Борисов водеше кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в града, оттам започна и предизборната кампания на партията за предсрочния парламентарен вот през май.


ГЕРБ плати на ултрасите пред парламента? Това са триковете на Държавна сигурност


"Снощи гледах какво се случва по улиците на София. И това, което видях, как блъскаха журналистите от Канал 1, от Канал 3, това никога не е било", каза в парламента лидерът на ГЕРБ и показа снимка от сблъсъците между протестиращи и полицаи в София вчера.

На обвиненията на БСП и ДПС, че зад сблъсъците стоят ултраси, организирани от ГЕРБ, той отговори, че това са "триковете на Държавна сигурност". "Те съдят по себе си – това, което направиха срещу нас февруари месец, искат сега за вчера да го припишат на нас. Абсолютна лъжа", продължи Борисов и припомни, че като премиер си е подал оставката "на третия ден", за да работи държавата и да са спокойни хората.

Главният прокурор работи срещу всички. Така и трябва


Посочи, че води 10-15 дела срещу управляващите заради лъжите им и ще ги осъди. "колкото и да се подмазва Местан на главния прокурор, не може да излезе от сянката на "Мултигруп", на обръчите от фирми". Изрази увереност, че главният прокурор Сотир Цацаров е подходящ за поста си, защото работи безапeлационно, "срещу всички, така и трябва".

Запитан ще внася ли нов вот на недоверие, Борисов отговори: "Тези хора, като ги гледате как са се впили във властта, ще видите, че с вот няма шанс да мине".

Изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, че подаръците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към Борисов свършили с генералските му пагони, лидерът на ГЕРБ коментира като "глупости" и посочи, че е получил генералски звезди от двама президенти в годините, в които се е ползвал с най-високо обществено доверие и е печелил избори. А сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров за един месец получил 4 генералски звезди. "Това е девалвация на пагона", подчерта бившият премиер.

Борисов не знаел предварително за оставката на Бисеров за разлика от ДПС


Той каза още, че не се е срещал с бившия зам.-председател на парламента е на ДПС Христо Бисеров, след като той подаде оставка миналата неделя. Не е знаел предварително за оставката, но бил сигурен, че в ДПС имали информация преди това. Запитан знаел ли е като премиер дали ДАНС и ГДБОП са разследвали Бисеров, той замълча за няколко секунди и каза, че в момента тече следствие и се вижда как хора, критикували Цацаров като главен прокурор преди време, сега му се подмазват.

Една четвърт от една офшорка. А я вижте кой плаща масрафа на медиите


На обвиненията, че има собственост в офшорна компания, Борисов отговори, че това било по времето, когато все още бил бизнесмен, и би трябвало фирмата отдавна да е закрита. За всеки случай се свързал с банкерката Цветелина Бориславова, която също имала дял в компанията, за да покаже документи дали фирмата съществува и дали някога е имала дейност. "Да видим има ли транзакции, защото аз съм убеден, че няма. И те там се оплетоха, както със снимката, както с всичко останало", продължи той.

"Става дума за една четвърт от една офшорна фирма. А я изкарайте и питайте колко имат тези, които плащат масрафа на всички медии, които са тук?", обърна се лидерът на ГЕРБ към журналистите и разкритикува БНТ, че се опитва да служи на "новите си господари" и затова е нормално репортерите да очакват, че полицията ще ги блъска.

"Ако погледнете дори медиите, голяма част, всичките са структурирани на по няколко нива офшорни компании. И това не е незаконно", продължи той. Изрази увереност, че трябва прозрачността на медиите да е прозрачна и че ГЕРБ ще работи в тази посока. Трябвало и да се отворят и покажат всички сметки на лидери на политически партии.

За да каже дали групата на ГЕРБ ще подкрепи закона с ограничения за офшорни компании, предложен от депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски, първо трябвало да го видят. "Това не е предложение, това е популизъм на ДПС", коментира лаконично закона Борисов.

Бившият премиер завърши 20-минутното си изявление пред медиите с уверението, че е добре здравословно, възстановява се от контузия и в събота ще играе футбол след партийния митинг в Пловдив.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 2515299114965359864

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item