stoineff

Призовавам всички, които са против това правителство и управление да дойдат на митинг в Пловдив

бойко Борисов


Бойко Борисов официално яхна протеста. Въпрос на време е да видим дали наистина ще го подкрепи някой и дали протестиращите наистина са срещу статуквото. Ето какво написа в социалната мрежа Фейсбук:


''Нека утре в Пловдив в 12 часа покажем, че сме много и сме силни. В противен случай означава, че си заслужаваме това управление. Призовавам всички, които са против това правителство и управление да дойдат на митинга, за да подкрепят оставката на Тройната коалиция''.

Това написа в личния си профил във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Междувременно стана ясно, че Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към Народното събрание възложи на Сметната палата да провери имуществените декларации на Бойко Борисов.


Проверката е по внесените вчера от Николай Бареков два сигнала срещу лидера на ГЕРБ. Сигналите бяха приети от шефа на комисията Волен Сидеров.
В единия сигнал Бареков обвинява Борисов в участие в офшорна фирма, която не е закрита и извършва дейност, а вторият е за конфликт на интереси.
Според бившия журналист, който се кани да регистрира партия, Борисов е бил съдружник във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.
Заместник-председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Илиан Тодоров, цитиран от "Фокус", каза, че комисията може да покани Бойко Борисов с цел изясняване на обстоятелствата по сигнала. Той запозна останалите членове на комисията с първия постъпил сигнал в комисията по отношение на лидера на ГЕРБ.
"От 10.10.1994 г. Бойко Борисов участва в офшорна фирма, като е съдружник в дружество. Дружеството никога не е декларирало финансови отчети за дейността си. Бойко Борисов е декларирал, че няма участие в търговски дружества. Комисията може да поиска от Министерство на финансите на Кипър информация за дружеството. Ако там фигурира името на Борисов, да сезира компетентните органи”, посочи Илиан Тодоров.
Комисията е взела решение да покани на изслушваме депутатката от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова, срещу която също има сигнал за конфликт на интереси, според който консорциумът на съпруга на Атанасова е спечелил обществена поръчка във Враца, както и обществена поръчка за устройство на сграда за диспансер в Русе.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 5851828793393973452

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item