stoineff

Иван Илчев: В окупацията на СУ имаше намеса, негласна, задкулисна

Иван Илчев: В окупацията на СУ имаше намеса,


В окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ) имаше намеса, негласна, задкулисна. 

Това заяви ректорът проф. Иван Илчев на пресконференция.
"Аз предупреждавах студентите от началото, че безскрупулни политици ще се опитат да ги яхнат - имаше такива неща, макар и не съвсем открито. Имаше такова нещо, но то е неизбежно, който и да направи протест в България ще има политическа сила, която ще се пита да го използва", добави ректорът.

В Софийския университет окупирана остава само Аула Магма. "Нелепо е да говорим, че някой окупира собствената си сграда, говорим за акция на студентите, коментира той. - От началото на акцията сме се срещали всеки ден, а някои дни и по няколко пъти. Никога не сме имали проблеми с комуникацията със студентите, невинаги сме се съгласявали един с друг."

Проф. Илчев разказа, че е разбрал за окупацията с SMS. "Знаех предварително от студентите, че ще обсъждат този въпрос, а аз ги помолих, когато вземат решението, да ми съобщят, и те ми изпратиха SMS, обясни той. - Мисля, че ефект от акцията има. Обществото видя, че има активни групи, които не приемат начина, по който се води политическия живот у нас. Познавам от доста време инициаторите на окупацията. Те винаги са имали остро социално чувство, те протестираха и срещу правителството на Борисов, това са хора, които се вълнуват от това, което става в България."

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 4106720325712162479

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item