stoineff

Номерация на обувките и опасността от онлайн пазаруването

Номерата на обувките

Обувките също имат свои номера, така както дрехите и други вещи на човека. Нямат номера само бебешките обувки.

 След това започва номерацията на обувките която е най-различна. 

 Започва от 10 номер и продължава до 45 и нагоре. Номера на обувката е отбелязан отдолу на самата подметка на обувката, а така също и на етикета и на кутията в която са опаковани обувките. 
Номерът на обувката се променя нагоре с растежа на човека и приключва към 18г. възраст. Най-проблемни са номерата на хората с най-малък и най-голям номер на обувката. Много често за тях няма почти никакъв избор.

 Едно време такова разделение на номерата съществуваше като по-малките номера за обувки бяха отделени в така наречените детски магазини за обувки, а тези с най-големите номера на обувки в така наречените магазини Гигант. 
Много често клиентите с малък номер на обувката купуват обувки с по-голям номер поради липса на избор. Това е възможно при затворените обувки – боти, ботуши, кубинки, но при отворените като сандали, чехли това е невъзможно тъй като крака не се чувства удобно. А да се купи обувка с по-малък номер пък е нездравословно и неудобно за самия крак. Номерата на обувките имат общ световен стандарт, но често има разминаване в размера на самата обувка. 

Затова е най-добре обувката да се мери преди самата покупка а не да се доверява човек на самия номер защото после може да се окаже че той не съответства на самото ходило. 

В България най-големия номер на обувки е 45, за по-големите номера обувки които се търсят най-вече от спортисти- баскетболисти, волейболисти се доставят обувки от чужбина или се изработват по поръчка при някой майстор.

 Същото важи и за най-трудно намиращия се 35 номер за дамски обувки, които нямат почти никакъв избор в България. Пазаруването в Интернет също е вариант отдавна е практика и трябва да се страхувате, че няма да улучите точнитя ви номер, защото всички онлайн магазини за обувки предлагат опция подмяна.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стоки и услуги 1622456171542196302

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item