stoineff

Спецчасти от БЕКРУТ окървавиха площад НЕЗАВИСИМОСТ в Киев

40 души са били хоспитализирани в събота сутрин


40 души са били хоспитализирани в събота сутрин с наранявания в резултат на разпръскването на демонстрацията в подкрепа на европейската интеграция, която се проведе на площад Независимост в столицата Киев. 

Това съобщи украинската телевизия „Пятый канал“, позовавайки се на информация от активисти. Други 200 души, които също са ранени след сблъсъците, са се барикадирали в катедрала в центъра на Киев. Начело на протестиращите е певицата Руслана, която по време на „Оранжевата революция“ пак беше на гребена на вълната от недоволство.
Представители на специалните сили „Беркут“ започнаха разпръскването на протестиращите след полунощ. По това време на площада имаше няколкостотин души. Кадри, разпространени в интернет показват насилието.


Украинският депутат Андрей Шевченко написа в Туитър:

 „Рано тази сутрин около 4.00 часа, специални части на полицията „Беркут” започнаха щурм срещу мирната протестна акция на гражданите на площада на независимостта (Майдан Независимости). Площадът беше прочистен зверски. Десетки хора са ранени, други десетки са задържани. Подобно нещо Украйна още не е виждала”.

40 души са били хоспитализирани в събота сутрин

Пострадалите от действията на полицията са настанени в няколко киевски болници. 

Според общинския съветник от партия УДАР Алексей Давиденко, три киевски болници са препълнени от ранени. Част от останалите активисти на европротеста заедно с певицата Руслана се намират на територията на Михайловската катедрала в центъра на Киев. Призьорката от „Евровизия“ също е отнесла няколко удара от полицаи.

Според вестник „Сегодня“, в Михайловската катедрала се намират общо около 200 души.
Протестиращите са барикадирали вратите на храма, за да не допуснат нахлуване на специалните части, които са разположили автобуси и камионетки около църквата. Много от протестиращите са с окървавени глави, рани и следи от насилие.

В катедралата са пристигнали лекари, за да окажат помощ на пострадалите. В Михайловската катедрала са и пет опозиционни депутата от Държавната Рада, сред които Александра Кужел, Арсен Аваков и Вячеслав Кириленко.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 4286324064545981896

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item