stoineff

Илян Тодоров от Перник пусна видео обръщение към Цацаров със заглавие: Истината за Соло



Илиян Тодоров, който беше осъден на последна инстанция за двойното убийство пред  дискотеката  "Соло" в София, пусна в Youtube обръщение към главния прокурор Сотир Цацаров и до комисаря по правата на човека към Съвета на Европа Томас Хамарберг.

Видео обръщението е пуснато в Youtube от самия Илиян Тодоров.

Видео. Истината за Соло.




Окръжна прокуратура-Пловдив обяви за общодържавно издирване Илиян Тодоров, тъй като стана ясно, че преди две години той се е регистрирал на пловдивски адрес, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.


Досега го издирваха службите в Перник, а промяната на регистрацията той е направил след първата оправдателна присъда и без да уведоми за нея. Издирването е обявено вчера в 16.30, но до този момент Илиян Тодоров не е открит, съобщиха за БГНЕС от Окръжна прокуратура- Пловдив.

Тодоров трябваше да влезе в затвора за изтърпяване на доживотна присъда, вместо това той пусна в социалните мрежи клип, в който твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода.

БГНЕС припомня, че на 4 декември Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека "Соло". Така се сложи край на продължилата близо три години съдебна сага.

Тодоров, който беше на свобода, трябваше да влезе до дни в затвора след решението на ВКС. Той излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства.

През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров доживот с право на замяна в затвора. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.

Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 г. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля. Камери заснеха силует на мъж с бяла риза да размахва ръка близо до тях. От враждуващите компании само Тодоров бил с бяла риза.

На 10 декември осъденият на доживотен затвор по делото "Соло" Илиян Тодоров отправи видео обръщение до главния прокурор Сотир Цацаров.

Илиян Тодоров сам е качил в Youtube обръщението си до главния прокурор. В него той заявява:

"Уважаеми господин прокурор, обръщам се към вас не само защото всички възможности за търсене на истината са изчерпани, а защото е налице една очевидна несправедливост, станала възможна благодарение на изпълнение на политическа поръчка и стремеж да бъде задоволено общественото очакване. За жалост, нито вие, нито обществото ни сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание, която сега аз ще споделя пред вас, просто защото вече аз нямам какво да губя. В нощта на убийството аз присъствах на събитието, както е видно и от камерите, които са заснели всичко случило се и много реалистично показват кой какво е свършил. Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа, че той има за мен, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това, те продължиха и в следствения арест, а впоследствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча, защото заплашваха да избият семейството ми, а по-късно и мен. В желанието си да осребрят мъката си и да намерят жертва, тези хора не се спряха пред нищо, те плащаха на медии, за да излиза поръчкова информация, плащаха на лица за физическа саморазправа с мен, плащаха за упражняване на психически тормоз срещу мен и моето семейство", твърди младото момче.

Той завършва обръщението си с думите : "Физическият убиец е на свобода и е сред вас. Обръщам се към вас с молба за адекватна и обективна реакция, единствено продиктувана от вашия морал и вашата оценка, ако това е невъзможно моля да бъде задействана процедура по отнемане на гражданските ми права, защото се срамувам да бъда част от общество, което вкарва в затвора невинни хора".

Освен до Цацаров той е записал видеообръщение и до еврокомисаря по правата на човека. В него той твърди, че му е постановена доживотна присъда, без да има нито едно истинско доказателство. Тодоров иска процесът срещу него да бъде гледан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 6418552770208874366

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item