stoineff

22 годишната Мадлена се събуди след 2 месеца в будна кома


Добра новина! 22-годишно красиво момиче вече втори месец е в будна кома, но има надежда за оправянето му. На 25 ноември миналата година Мадлена Стоилова се приготвя за рождения ден на приятеля си, когато внезапно й прилошава. Тя се обажда на любимия и му казва, че не й е добре, лявата й ръка изтръпва и затваря телефона
Докато той пристигне, 22-годишното момиче вече е в безсъзнание. Животът на семейството и приятелите й се променя напълно. Мадлена е приета в столична болница. Там й правят животоспасяваща операция на мозъка в следствие на спукана аневризма. От тогава тя е в състояние на будна кома.

Лечението, поето от Здравната каса, спира в момента, в който болният излезе от интензивното отделение. Мадлена е настанена в хоспис, тъй като престоят в домашна обстановка е невъзможен. За нея са нужни 24-часови грижи и постоянно лекарско наблюдение.

"За една седмица Меги претърпя две операции. Първата бе за премахване на образуван съсирек в мозъка. Преди броени й поставиха регулируема клапа, която да нормализира налягането и да премахне напрежението в мозъка й, каза за Plovdivutre.bg майката Мария Стоилова. Семейството ни потърси, за да разкажем историята на момичето и да отправим заедно молба за човечност. "Тя отново показа колко е силна и борбена! С нейна помощ вярваме, че много скоро ще се събуди и ще може да се усмихва непрекъснато", убедена е майката.

Близките на Меги и лекарите, които се грижат за нея, са обнадеждени след последните две интервенции. По мнението на специалистите тя трябва да е в пълно съзнание до 2-3 дни. Единственият контакт, който е правила преди броени дни, е бил с очи. "Вече се опитва да движи и ръцете си", споделя майката.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 4057736290388914261

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item