stoineff

Жените над 50 - красиви и интелигентни


Източник: 24 часа
Моника Белучи се радва на необвързаността си след дълъг брак.
Преди години мнозина смятаха дамата на 50 за жена, прекрачваща прага на старостта.
Дори само от мисълта за половиния век, навършван от тази или онази жена, някои ги побиваха тръпки.
Колко млади мъже обаче днес ще се замислят за повече от 10 секунди дали биха се отказали от алтернативата вечер вкъщи да ги посрещат на вратата не девойки, а 50-годишните Моника Белучи, Сабрина Ферили или Франческа Нери?
Това са само три от звездите, които тази година ще прехвърлят 50-те. За милиони италианци те са все още символ на омайващата със сексапил и класа жена, която няма за какво да завижда и на двойно по-младите от нея.

Моника Белучи ще навърши половин век на 30 септември. От няколко месеца тя се радва с пълни шепи на семейната си свобода и се самоопределя като
необвързана, тъй като се раздели със съпруга си Венсан Касел.
Известната с експлозивните си форми Сабрина Ферили ще навърши 50 г. на 28 юни. Изигралата ролята на стриптийзьорка във филма “Голямата красота” на Паоло Сорентино актриса е по-щастлива от всякога, защото има до себе си човек, когото обича, въпреки че няма деца. Тя е в очакване на церемонията за предстоящите оскари, където италианската творба е сред кандидатите чуждестранни филми.

Ел Макферсън е с перфектно тяло и в ролята си на зряла жена.

На 10 февруари 50 свещички ще духне и брюнетката с очи като езера Франческа Нери.
И друга актриса, омайваща с красота и чар на екрана, минава прага на 50-те на 31 март – Изабела Ферари. Блондинката получава първата си роля в киното още на 17 г. във филма “Дъх на море” на Карло Ванцина.
На половин век ще станат през следващите месеци и още няколко световни звезди, които е трудно да си представим в ролята на зрели жени.
Сред тях е известната с изисканата си хубост французойка Жулиет Бинош ( 9 март), която очарова с превъплъщенията си в “Английският пациент” и “Шоколад”, и носителката на “Оскар” за ролята си във филма “Сляпата страна” Сандра Бълок (26 юли).
Сред 50-годишните ще се нареди на 29 март и австралийският модел и актриса Ел Макферсън. Заради перфектните си форми (90/60/90) високата 183 см Макферсън и до днес е известна като Тялото.
Отвъд 50-те се впуска и Къртни Лав, вдовицата на Кърт Кобейн. Певицата и актриса Къртни ще навърти половин век на 6 юли.
Изложени нонстоп на светлината на прожекторите, много от тези знойни красавици са принудени да изглеждат перфектно. Не само за тях обаче животът започва на 50.
Повечето от експертите по здраве и естетика в Италия са категорични, че днешните 50-годишни са като вчерашните 40-годишни. Това е така, защото голяма част от тях обръщат много повече внимание не само на здравословното си състояние, а и на външния си вид и красота.
Резултатът е, че много често наподобяват по-големи сестри, а не майки на децата си. Почти половината от 50-годишните италианки днес ходят редовно на фитнес, 37 на сто спортуват всяка седмица, една от всеки две посещава всяка година редовно гинеколога си. 30 на сто ползват редовно интернет.

Сабрина Ферили още смайва с експлозивни форми. Снимки: архив
 “Става въпрос за качествено ново поколение 50-годишни, което е изключително внимателно към собственото си здраве и благоденствие и което гледа много по-позитивно на живота, отколкото в миналото”, смята Емилия Дедженаро. Заедно с екип от римския университет “Сапиенца” тя е автор на изследване за 50-годишните.
Прехвърлилите половин век нерядко започват нов живот, който е много по-богат и задоволителен за жената във всяко едно отношение.
Така твърди и проучване на австралийски и американски изследователи, публикувано в Journal of Sexual Medicine.
В много от случаите става въпрос за жени, чиито деца вече са независими и самостоятелни.
Непрекъснатите дрязги със съпрузите вече са отшумели и нещата са тръгнали гладко по коловоза, защото всеки е намерил своя стил на живот.
Нервното тичане с цел кариера вече е отстъпило пред по-релаксиран начин на работа. Сексът и личните отношения също не са толкова сложни, както по-рано.
С други думи, почти половината от т.нар. зрели жени имат напълно задоволяващ ги сексуален живот и дори се чувстват по-щастливи, отколкото в миналото си.
Една от всеки пет жени казва, че води полов живот поне един път седмично (същото съотношение и като при 20-годишните). 27 на сто от 50-годишните твърдят, че даже
имат по-добър сексуален живот, отколкото като млади. 

Къртни Лав изглежда най-после по-спокойна и улегнала.

Изглежда така, сякаш стрелките на часовника са отместени с 10 г. назад. В много случаи 50-годишните са вече напълно реализирани във всяко отношение жени, така че се чувстват много по-спокойни отпреди. Разбира се, напредъкът на естетиката също е в тяхна полза и им позволява да изглеждат като нови и излъскани.
На същото мнение е и журналистът Антонио Манчинели, автор на книгата “Най-после свободни. 45 жени разказват как се оживява след 45”.
Според него жените, прехвърлили 50-те, знаят много по-добре от дъщерите си какво означава щастието. Те работят извън къщи и имат доходи, на които могат да разчитат, били са първите в Италия, познали феминистката революция, имат социална роля и най-вече са в състояние да осъзнаят и оценят чара си, който не се купува, а чисто и просто се притежава.
Психоложката Беренис Андрюс, която посвещава 6 г. от живота си на проучване върху 40- и 50-годишните, смята, че втората категория жени е тази, която има съзнанието, че най-после е преодоляла всички съмнения и клишета от миналото. На 50 г. вече ги няма кризите на майките, изпадащи в паника, ако къщата им се изпразни, или тези на жените, притесняващи се за предстоящата менопауза или пък заради вечно конфликтните отношения с партньорите и децата си.
Според изследване на миланския университет “Бокони” никога досега жените на повече от 45 г. не са се чувствали толкова добре. “Това е възрастта на осъзнаването”, твърди проучването.

Сандра Бълок ще навърти половин век на 26 юли.
Автор: Виолина Христова
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 1519885287922704227

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item