stoineff

Подробности за убийството във Варна от 24 часа

Кръстникът на двойния убиец от Варна Калчо твърди, че Петър е страдал много от изневерите на жената, с която живеел. Според него, любовникът Стефан му пращал клипове по телефона със сцени от изневярата на Живка, пише „24 часа”.
„Искаш ли да видиш какви ги върши кръстницата ти, казал веднъж наскоро Петър, но Калчо отказал. Според него, Стефан пращал и подигравателни съобщения на телефона на Петър, а имало и случаи да минава с колата си покрай тяхната къща в Дългопол в 2 часа през нощта и свирил с клаксона.

Двамата съперници за сърцето на Живка – Петър и Стефан – се познавали отдавна, още от основното училище в Дългопол. Двамата завършили и гимназията в града в един клас и били добри музиканти.

Бащата на Петър бай Евтим разказва, че двамата били в училищния духов оркестър и дори ходили заедно на фестивал в Полша. Той така и не може да приеме как синът му се е решил на страшната постъпка.

Бай Евтим разказва още, че вчера Петър му се обадил и казал: „Татко, прости ми! Голям грях извърших! Застрелях ги!” Разговорът станал към 15.30 часа, час след като Живка и Стефан били вече мъртви.

 Цанко Цанев; 24 часа
Петър и разстреляният от него приятел на жена му Стефан се познавали от основното училище в Дългопол. Двамата завършили и гимназия в един клас и били добри музиканти. Петър свирел на кларнет и акордеон, а Стефан бил майстор на тромпета.
“Познавам Стефан от дете, беше приятел със сина ми. Много пъти е идвал вкъщи. Двамата бяха в училищния духов оркестър, който спечели първо място на национално състезание. После ги изпратиха на фестивал в Полша”, призна бай Евтим. Той е баща на Петър, който се самопростреля и почина в болница “Св. Анна” в понеделник вечерта.
Камионът на Петър и двата недовършени магазина, които щял да прави на погребална агенция.
Преди това разстреля с 8 куршума жена си, красивата Живка, и приятеля си Стефан в неговото “Рено Сценик” близо до централния варненски бул. “Владислав”.
“Със съпруга ми цял живот бяхме железничари и живеехме на гарата в с. Боряна”, разказа майката на Петър - Христина. Двамата с мъжа си бяха дошли в къщата на сина си, която е срещу входната врата на църквата в Дългопол.
“Мислехме, че Бог ще ни закриля, затова продадох две къщи в селата и купих тази тук. А то какво стана. Аз съм първи братовчед на дядо Кирил, с бившия владика сме от две сестри деца”, добави съкрушеният от мъка бай Евтим. Той не може да си обясни как така синът му се е решил на страшната постъпка. 
Съсипаната майка на Петър - Христина (крайната вдясно), сред жители на Дългопол, които коментират трагедията.
Беше добро момче, не пушеше и не кусваше капка алкохол. Така го бях възпитал. Вчера ми каза да му дам форда си, щял да ходи до Провадия. Ама вика: “Татко, ти недей да пиеш, защото ще се наложи да ме връщаш от Варна.”
Значи той планирал да се самоубие, как не съм го разбрал. Обади ми се вчера и каза: “Татко, прости ми! Голям грях извърших! Застрелях ги!”, тюхка се бай Евтим. Петър се обадил към 15,30, час след разстрела на Живка и Стефан и малко преди да се гръмне в слепоочието.
ЖИВКА ПЕТРОВА
Още в 18 ч извиканият за спешен преглед неврохирург доц. Светослав Калевски каза пред “24 часа”, че състоянието на самоубиеца е безнадеждно. “Познавам Петър като изключително работлив човек. Той имаше собствен камион и с него извършваше транспортни услуги. Но бе от по-младото поколение и не съм имал много контакти с него”, каза бившият кмет на Дългопол Светльо Якимов.
“Петър беше страхотен човек.  От 21 г. се блъска, за да издържа децата и семейството си. Имаше амбиции. Първо си купи една газка и с нея извозваше мляко, после караше дърва. Не е спрял да работи. Тук до къщата щеше да прави магазин за закуски и още един магазин за дрехи”, каза със сълзи на очи и кумецът му Калчо. Кумицата Катерина пък добави колко много им е помагал кръстникът.

Когато Петър започнал да строи двата магазина, в Дългопол тръгнали слухове, че с още няколко момчета от града намерили съкровище със злато. За това имал камион и пистолет.
“Глупости. Синът ми е спечелил всичко с двете си ръце. Той обичаше шегите и казваше на майтап, че тези двата магазина ще ги направи на погребална агенция”, добави бай Евтим. Сега обаче той и кумецът Калчо разбират какви черни мисли са минавали през главата на Петър.
“Много страдаше за жена си. Оплакваше ми се. Стефан му пращал клипове по телефона. Даже веднъж Петър ми каза с огромна болка, искаш ли да видиш какви ги върши кръстницата ти, но аз отказах.
Викал съм му: “Кръстник, ела да пием по една бира, а той ми каза, че не иска да кусне и капка алкохол, защото не знае после какво ще направи. Тежеше му много историята на Живка с приятеля му. А Стефан даже му пращал подигравателни съобщения по телефона. Имало е случаи да минава в 2 ч покрай къщата и да свири с клаксон”, добави Калчо.
СТЕФАН ГЕОРГИЕВ
Бащата на Петър си спомня, че веднъж синът му строшил телефона на Живка, която по него и по компютъра говорела с друг мъж. Петър даже ходил във Варна при жената на
любовника й Стефан. Тя обаче казала, че нищо не може да направи.
Стефан бил от т.нар. бежанци в Дългопол, защото родителите му били преселници от Егейска Македония. Той обаче отрано заминал за Варна да работи като строителен работник. За последно бил в известната компания “Борд”. Живка също от година работела във Варна в обществена пералня и в пункт за химическо чистене.
Тя си идвала в Дългопол в събота и неделя и двамата с Петър и с двете им дъщери, 17-годишната Христина и 9-годишната Силвия, изглеждали щастливо семейство. Според бай Евтим обаче Живка казвала на сина му, че не го обича, че не го иска и не го пускала в леглото си.
Въпреки че нямали брак, казвала, че общата им къща е нейна. “Каква сватба направихме само. Синът ми не сключи граждански брак, защото Живка бе на 16 г. После той плати да довърши средното си образование", добави бай Евтим.
Вчера той и съпругата му стояха на улицата, защото в къщата бяха сестрата на Живка Павлина и нейните деца. Синът  даже изгони фоторепортерите. Сега бащата на Петър да се страхува, че на погребението може да стане инцидент между двете фамилии от негова страна и от страна на Живка.
“Бащата на Живка е страхотен човек, той отиде да ги вземе двамата от моргата. Каза ми, че ще ги погребем заедно”, разплака се бай Евтим. Сватът, който е бивш полицай, е осигурил законния пистолет на зет си. По ирония на съдбата с това оръжие се разигра трагедията във Варна.
“Петър стана ловец. Изкара си разрешително. Купи си дори хубава пушка. Не смееше обаче да вдигне цевта и да убие животно. Само понякога ходеше за риба на яз. “Цонево”. После ми каза, че ще продаде пушката, защото се страхува да не направи с нея някоя беля. Канеше се да продаде и пистолета, но не успя и вижте какво стана”, добави кумецът Калчо.
Очевидно Петър е знаел за връзката на жена си със Стефан. Оказа се, че около мястото на разстрела между блокове 41 и 42 на бул. “Владислав” хора си спомнят, че Петър често обикалял. А пък Стефан бил наел стаичка за любовни срещи точно там.
По първоначални данни двойното убийство във Варна от вчера е заради ревност, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя добави, че има много очевидци на разстрела и самоубийството на Петър.
От Главна прокуратура потвърдиха, че  Живка и Стефан са контактували чрез фейсбук. “Около 14,30 ч е подаден сигнал за извършеното убийство на младата жена и нейния спътник в автомобил “Рено”. Неколкостотин метра по-нататък след близо час и половина е имало прострелване, завършило смъртоносно за лицето, което считаме, че е извършило двойното убийство.
Назначена е експертиза за установяване дали оръжието, с което се е самоубил починалият, е същото, с което са извършени смъртоносните наранявания на мъжа и жената. Извършени са огледи. Установен е изпаднал пълнител от пистолет “Макаров” на първото местопроизшествие. Пистолет “Макаров” с друг пълнител е намерен до тялото на самоубилия се.
Той законно е притежавал оръжието. Убитите са Живка Петрова и Стефан Георгиев. Петър Георгиев се е самоубил”, се казва в съобщението.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 3981862197069718236

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item