stoineff

22 годишна англичанка загина от свръхдоза кока в Боровец

Младо момиче на 22-години от  Англия е почнало  от свръхдоза кокаин пред нощен бар BJ’s BAR в зимния курорт Боровец, пише “Вяра”. 


Около 21 часа вечерта,  Нина Хоумс купила кокаин от викачката на въпросното заведение - плевенчанката Стиляна Василева. Малко след като се нашмъркала, паднала в несвяст пред бара, на 5 метра от караулката на полицията.

Със същия кокаин се надрусали още осем сънародници на Нина Хоумс, които били заедно с нея на едноседмична ваканция в зимния курорт. Явно дрогата е била много некачествена, защото всички се почувствали зле и потърсили помощ в Медицинския център в Боровец. Те обаче приели по-малки количества кока и това се оказало щастливата случайност да не се стигне до масова смърт. Един от англичаните бил поставен на системи до 1 часа през нощта, а останалите отказали хоспитализиране и на своя отговорност напуснали медицинския пункт.

В 21:03 часа група от няколко английски туристи потропали на прозореца на Спешния медицински център и потърсили помощ, разказва  дежурният лекар д-р Димитър Ганчев цитиран от изданието.
 Младежите обяснили, че пред заведението, което е на стотина метра от медицинския пункт, има припаднало момиче. Незабавно екипът на центъра се отправил пеша към заведението и на място установил, че момичето е в клинична смърт. Веднага са предприети животоспасяващи действия. 15 англичани вдигат на ръце гаснещата си сънародничка и я пренасят в Медицинския център. Момичето е било без пулс, в безсъзнание, без реакция при убождане. Специалистите констатирали, че дрогата е била смъркана след употреба на алкохол.

Екипът два пъти позвънил до Спешна помощ - Самоков, като през цялото време правел усилия за спасяване на момичето. Линейката от Самоков пристигнала към 21:30 ч., т.е. половин час след като английските младежи почукали на прозорците на Медицинския център, но екипът само констатирал пълната липса на жизнени показатели и оформил протокол за смъртта на 22-годишната Нина Хоумс.


От курортния комплекс Боровец уточниха, че групата англичани са били настанени в хотел "Бреза" за една седмица. 

Вчера над 20 полицаи, следователи и дознатели, начело с шефа на полицията в Самоков Георги Тодоров, часове наред изясняваха подробностите по трагичния случай.

"Досъдебното производство се води от МВР-София, за тежко престъпление", съобщи началник-участък Боровец Янко Рогачев. Той отказа да даде подробна информация заради следствените действия, но помоли чрез медиите туристите да не посещават съмнителни заведения и да не контактуват с викачи на заведения.

От Министерството на здравеопазването са уведомили Медицинския център, че представители от посолството на Великобритания ще разследват случая, но до ранния следобед дипломати в Боровец не се появиха.

Двадесет и пет годишната плевенчанка Стиляна Василева е задържана, повдигнато й е обвинение, направен е обиск в квартирата й в Боровец и дома й в Плевен. Заведението е било запечатано до аутопсията на момичето. От съседните заведения свидетелстваха, че са чули силни крясъци и викове.

"От 12 г. съм в този бизнес, такова нещо не ми се е случвало. Дори сигнали срещу нас не са подавани. Аз съм наел персонала, но не мога да наблюдавам всеки какво прави, не са под мой надзор непрекъснато. Най-малко аз мога да съм свидетел. Ако мой работник е продавал дрога пред заведението - нека да отговаря. Не съм виновен, че мой работник е продавал дрога на туристи", категоричен беше наемателят на заведението Богомил Блатев. В късния следобед вчера заведението вече работеше.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 6156527273236565016

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item