stoineff

Бойко Борисо се разграничи от нападката на Цветанов среущу Цацаров


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от нападките на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов срещу главния прокурор.


Припомняме, че вчера Цветанов обвини Цацаров, че е прикривал дело срещу заместника си Борислав Сарафов. А по-рано днес главният прокурор призова Цветанов незабавно и публично да обяви всички данни, с които разполага за твърдението си.

Бойко Борисов заяви, че ако зад думите на Цветанов не стоят доказателства, то те са клевета:

Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример.
Призовавам депутатите и политическите партии да спрем всеки ден да се плашим или да прехвърляме собствените си неудачи към прокурорите. Ние не сме прокурорска държава, а напротив, парламентарна. Прокурорите са, за да обвиняват и те си имат достатъчно работа, за да им задаваме всеки ден публични казуси с неуспеха на който и да било политик. Когато обвиняваш един човек, трябва да имаш достатъчно аргументи да докажеш дали това е така или не, в против случай - това е клевета, заяви Борисов.

Категорично осъждам политиката и начина, по който се води. Няколко пъти съм казвал на Цветанов, когато разбирам, че след като има обвинения, той трябва да се защитава, и да говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек. Това не е позиция на партия ГЕРБ, напротив винаги сме били да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие, заяви Борисов.

Попитан дали това означава, че не застава зад думите на зам.-председателя на ГЕРБ, Борисов отговори, че не застава, докато не ги докаже. Доколкото знам, вече има реакция и от прокуратурата, така че ако Цветанов има доказателства, че е прав, те трябва да отидат там. На този етап и обратната страна по никакъв начин не ме е убедила, че тези подслушвания са факт, каза още Борисов.

За разговорите му с Ваньо Танов, Борисов коментира: Когато има официално вкарано искане от "Атака" да се възобнови проектът "Белене", когато "Атака" отговори на това, тогава ще отговоря на всеки друг въпрос.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 243741841510188453

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item