stoineff

Единият убит в Киевските протести е обезглавен

Броят на загиналите при сблъсъците в Киев достигна 10 души, съобщава УНИАН.

 В моргата на улица „Оранжерийная” са доставени телата на седем души. Телата на двама пенсионери - мъж и жена са открити в района на метростанция „Крещатик”, на улица „Институтская”. Още един загинал, обезглавен, е открит в района на украинския парламент. В центъра на Киев нахлуха бронирана техника и маскирани автоматчици.

Телата на трима загинали са се намирали в сградата на Офицерския дом, където е устроен медицински пункт.

Починал е служител в офиса на Партията на регионите, по време на сблъсъците. Загинали са и двама полицаи- единият е получил огнестрелна рана в шията, друг е починал от раните си по време на операция.

Два бронетранспортьора, движещи с висока скорост са тръгнали по улица „Киквидзе” в Киев, но демонстрантите са блокирали едната машина и са я принудили да обърне, съобщава УНИАН.

Бронетранспортьорите са идвали от Московския площад. На Европейския площад от три черни микробуса са излезли няколко десетки души във военни униформи без опознавателни знаци, но носещи маски и въоръжени с автомати „Калашников”. Те са се отправили към сградата на Украинския дом.

Националистическата радикална организация „Правый сектор” (”Десен сектор”) призова всички хора, притежаващи огнестрелно оръжие, да отидат на площад Независимост в Киев.

„Появи се потвърдена информация за голямата вероятност за разпръсване на Майдана с помощта на бронирана техника и огнестрелно оръжие. Във връзка с това призоваваме всички хора, притежаващи огнестрелно оръжие, да се съберат на площад Независимост в Киев и да сформират отряди за зашита на хората”, се посочва в съобщение "Правый сектор ".

Към призивете за отпор се присъедини и лидерът на украинската партия „Удар” Виталий Кличко. „Ние не изключваме възможността за щурм, превземане. Бъдете внимателни. Рамо до рамо ние се намираме на площада и няма да допуснем възможността за силово разчистване на Майдан”, заяви Кличко.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън осъди насилието в Киев и призова всички страни в конфликта да търсят законен път за разрешаване на кризата.

„Аз съм дълбоко обезпокоена от новата убийствена ескалация на насилието в Киев и съобщенията за жертви. Осъждам всяка употреба на насилие, в това число по отношение на държавни, или партийни сгради. Призовавам властите в Украйна да отстранят истинските причини за кризата. Украйна спешно трябва да се върне към парламентарния процес. Сега политическите лидери трябва да поемат общата отговорност, за да възстановят доверието и да създадат условия за ефективно разрешаване на кризата”, заяви Аштън.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 715996256006787019

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item