stoineff

Кметът на Пловдив е обвинен за кръвопролитието на протеста днес



В интервю за Главният секретар на предаването “Лице в лице”, главният секретар на  МВР Светлозар Лазаров директно обвини кмета на Пловдив Иван Тотев за днешното кръвопролитие под тепетата.


Кметът не забранил протеста въпреки получения официален сигнал, че нещата излизат от контрол.

Лазаров каза още, че Тотев е пренебрегнал обаждане дори от главния прокурор Сотир Цацаров.
МВР е разполагало с информация, че се готвят провокации на протестите и може да се стигне до ескалация на напрежението в Пловдив. Затова и е изпратено официално писмо до кмета на града Иван Тотев, в което е искано да не бъде разрешавано провеждане на протестите.

“Писмото е от 10 февруари. В него ясно искаме забрана на това мероприятие. На 11 февруари получихме писмо от общината, че не са налице достатъчно основания за забрана на протестите. През цялото време полицаите бяха замеряни с пиратки и димки. След като не успяха да нахлуят в джамията, тръгнаха към турското консулство. Колегите взеха мерки и не допуснаха ескалация на напрежението. Имаше заплаха за здравето на полицаите”, твърди той.

По думите му накрая се наложило лично главният прокурор Сотир Цацаров да се обади на кмета на Пловдив Иван тотев с настояване протестите да бъдат спрени.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Пловдив 4347868764688098496

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item