stoineff

Пеевски и Цветанов да не решават личните си проблеми на гърба на прокуратурата

sotir-cacarov

Главният прокурор Сотир Цацаров показа писмо от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, от което става ясно, че в архивите на ГДБОП няма справка, уличаваща заместника му Борислав Сарафов в извършване на престъпление. Така обвинител номер едно отговори на обвиненията на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че е прикрил сигнал срещу Сарафов.

Призовавам и него, и лицето Делян Пеевски да си решават проблемите помежду си без да ги решават чрез или на гърба на прокуратурата. Абсолютно същия призив ще отправя не само към лицата Цветан Цветанов и Делян Пеевски, но и към всички бивши и настоящи политици, парламентарни и извънпарламентарни сили. Не си правете евтин пиар на гърба на прокуратурата. Този евтин пиар е вреден за държавата, а в един по късен момент може да се окаже вреден и за самите вас.

Магистратът коментира и обвиненията срещу неговия заместник така:

Не ме интересува кой го харесва и кой не го харесва. Много е удобно в този момент Борислав Сарафов да бъде отстрелян, защото Борислав Сарафов е двигателят на разследвания, които са свързани както с енергетиката, така и с лица с имунитет или вече със свален имунитет и защото отстрелването му в този момент цели блокиране именно на тези разследвания.

Цветанов продължава да твърди, че справка срещу Борислав Сарафов има, че тя е от 2012-а година, когато той е бил министър на вътрешните работи, получена е в ГДБОП и е била изпратена в прокуратурата. Той каза на журналистите да попитат бившия главен прокурор Борис Велчев защо отрича да има такава справка. Бившият министър не се трогна от показаната справка от Сотир Цацаров и препрати въпроса към Писанчев, който твърди, че няма такова разследване в ДАНС и в ГДБОП.

Има подобна справка. Тя е изпратена до главния прокурор на Републиката по компетентност, господин Велчев. Мога да ви дам пълна гаранция за това, защото аз съм сложил подписа си, когато съм изпращал това писмо. Не съм имал в предвид да прикривам или да архивирам дадена справка с подобно съдържание.

Цветанов продължи да опонира и на своя задочен опонент Делян Пеевски по отношение на броя на срещите, които са имали в мандата на ГЕРБ. В сряда Пеевски разпространи специално писмо, в което оповести, че 40 пъти е посещавал МВР, като се позова на официална справка от министерството. Цветанов твърди, че срещите с него са седем и не желае да каже какво са си говорили. Бившият министър заяви, че ще попита МВР кога е идвал Пеевски във ведомството и с кого се е срещал, след като при 33 свои визити не се е срещал с Цветанов.

Делото срещу Цветанов за престъпления срещу правосъдието се отлага за 1-ви април заради заболяване на адвоката му Менко Менков и заради ангажимент на немския му адвокат Ханс Петер Ул.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 5980090476942597006

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item