stoineff

Бурите в Европа нанасят щети за милиони евро

Буря в Испания

В сряда няколко души са пострадали, а един човек е в неизвестност заради бушуващата буря по северното крайбрежие на Испания.


От неделя бурята и 10-метровите вълни в региона нанесоха щети за няколко милиона евро.
Пострадалите са станали жертва на падащи предмети и силни вълни.
Властите обявиха червен код в няколко провинции, което преустанови търсенето на 15-годишно момче, повлечено от вълна в град Фос, Галисия. Покривът на местна гимназия бе отнесен от силните ветрове, достигащи 130 км/ч.

Вълните предизвикаха разрушения и в региона Астурия и Страната на баските. В Астурия скоростта на вятъра на моменти бе 179 км/ч.

Щетите от бурите във Великобритания върху железопътната мрежа, която свързва графствата Девън и Корнуол с останалата част на страната, струват всеки ден милиони лири за местната икономика.

Освен това, поправката на силно пострадалата железопътна мрежа ще отнеме поне 6 седмици, а според властите от началото на годината само в графство Корнуол са нанесени щети за 14 милиона лири. Британската метеорологична служба обяви за четвъртък следобед нови предупреждения за проливни дъждове в южната и югозападната част на Англия и в южната част на Уелс. Агенцията за околната среда пък издаде две предупреждения за опасни наводнения в Съмърсет Левълс. Метеоролозите очакват върху вече напоената земя да паднат дъждове с количество 20-40 мм, които ще продължат и през уикенда. След кратко затишие в централните и южните части на Англия и Уелс дъждовете се завръщат в четвъртък следобед до пиковите часове на петъка. Ветровете също ще се засилят през нощта на четвъртък срещу петък.

След преминаването на бурята „Петра” в сряда днес Франция се изправя пред нова стихия. Новата буря „Кумайра” идва от Португалия и в четвъртък вечерта и в петък ще премине през френската територия по пътя си на Североизток. Очаква се стихията да премине и през парижкия регион.

Бурята ще бъде съпроводена от проливни дъждове, силен вятър и приливни вълни.
В тази връзка френската метеорологична служба препоръча „изключително внимание” заради голямата сила на вятъра, който ще достига до 120 км/ч, както и заради дъждовете, които ще паднат на вече напоена земя.
По цялото атлантическо крайбрежие е обявена тревога заради опасността от огромни вълн
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 1477669411645023783

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item