stoineff

Повдигнаха обвинение срещу групата на Таки

Таки

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу групата на Христофорос Никос Аманатидис-Таки и Христо Вартерян, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Обвинителният акт е срещу Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, ММА борецът Любомир Симеонов, известен в ъндърграунда като Любо Чука, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Преждаров, Александър Пацов, Веселин Иванов, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов и Георги Лазаров.

Те са обвинени, за това че в периода 2007 г. – декември 2010 г., в София, са участвали в организирана престъпна група, образувана от Аманатидис и ръководена от него и Вартерян. Групата е създадена през 2007 г. от Аманатидис и Вартерян. В периода 2008 г. – 2009 г. първо Аманатидис, а по-късно и Вартерян се укриват от органите на властта и ръководството на групата е поето от Борис Борисов. По тази причина материалите, касаещи престъпната дейност на Аманатидис и Вартерян са отделени в самостоятелно наказателно производство, разследването по което продължава.

Борисов, Киров, Христов и Иванов имат и допълнителни обвиненияза разпространение на наркотици на публично място, а Пацов – за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повред. Пацов е извършил престъплението в съучастие с Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Асен Китанов, Васил Бекиров. Всички негови съучастници към момента са осъдени по друго производство и са с влязла в сила присъда. По отношение на Лъчезар Димитров, който също е бил участник в групата, наказателното производство е приключило с одобрено от Специализирания наказателен съд споразумение. Наложено му е наказание 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода”.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 7190672647401341699

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item