stoineff

И Венелин Петков захапа Росен Петров

venelin petkov

Венелин Петков написа в профила си във Фейсбук, по повод изказването на Роесен Петров, че той ще заеме мястото му и го мрази следните думи.


"Днес разбрах, че Росен Петров ме бил предложил за свой "наследник", а също така и че съм го "мразел". Господин Петров, имате грешка.

Първо, аз упорито вярвам, че не живеем в Северна Корея и "наследници" не се определят еднолично. Вашето мнение за това кой трябва да води опороченото от вас публицистично предаване няма абсолютно никакво значение. Предаването не е „ваше”, а моят професионален път така или иначе няма нищо общо с него.

Второ, господин Петров, аз не ви мразя, но за сметка на това упорито вярвам в понятия като професионализъм, етика и достойнство – морални категории, които вие, господин Петров, грубо погазихте в ефир. Соченето с пръст към поведението на ваши бивши колеги не променя по никакъв начин характера на постъпката ви.

Трето и последно, господин Петров, позволете ми като прост редник от резерва да ви напомня, че българските войници и офицери са влизали в бой с девиза "С нами Бог!". Той е бил извезан на бойните знамена и гравиран на сабите на българските офицери. Не желая да бъда ваш съдник, нито да продължавам тази полемика. Затова оставям на вас и вашата съвест "като български офицер" да решите къде в постъпката ви е Бог.

За вас и всички останали, които ще прочетат това, бих искал да цитирам откъс от Светото Евангелие. И това е последното, което имам да кажа по случая.

Евангелие на Матей, Глава 7:
15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете.

Минути след предаването, в което стана ясно че Росен Петров е част от "България без цензура": Операция ГНУС. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия. Трябваше да участвам в предаването днес по темата Македония и бТВ Документите. Отказах, щом разбрах, че Бареков е бил "пожелан да говори", написа Венелин Петков в профила си минути след края на предаването.

Към възмущението на водещия се присъедини и Миролюба Бенатова. "Далеч съм. Не гледах. Но съм щастлива, че си тръгнах от бтв преди този момент, който приятелите, на чиято преценка вярвам, наричат СРАМ", постна в профила си Бенатова.news_14955.html#ixzz2t11Fn9Lc
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 997978086101494411

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item