stoineff

Известен пловдивски комарджия източвал карти в САЩ

Георги Мартов - Мицубишито


Известният покер играч Георги Мартов - Мицубишито е сред задържаните от ФБР 16 българи, източвали карти. Той е посочен и като лидер на международна престъпна група, уличена в банкови измами.

 Повечето нашенци са пловдивчани и са изявени математици и компютърни маниаци, става ясно от данните на разследващите. Българската банда е успяла да източи близо милион в зелено само през последната година.
Федералните влезли в дирите на Мартов и компания още преди 4 г. след изтеглянето на крупна сума от картата на американски бизнесмен. След като скимирали данните от банковите карти на янките, нашенците зад океана ги пращали на приятели в Пловдив и София, които изтегляли парите от родни банкомати или устройства в други европейски държави. Често са засичани и мащабни покупки от популярни онлайн магазини.

На наша територия случаят е поет от ДАНС. Така във вторник призори в България са закопчани 36-годишният Радослав Павлов - Ради и 41-годишният Михаил Петров. Арестите са осъществени по същото време и в Чикаго, където зад решетките са прибрани Георги Мартов - Мицубишито, съпругата му Теменуга Колева - Нушка, Доменика Евтимов, Александър Савов, Емил Господинов, Иван Коцелов, Георги Вангелов - Джордж, Светлослав Неделчев, Даниел Йорданов, Деян Славчев, Киро Поповски - Карл, Николай Тодоров - Никеца, Младен Георгиев, Недислав Габов и Димо Дешков.

Според американците всички арестувани са много добри математици. Сред тях се откроява 28-годишният инженер Димо Дешев, завършил с отличие Математическата гимназия и Техническия университет в Пловдив. Заминал е в Щатите с бригада преди 4 г. и
работел като спасител на басейн

Зад решетките е и собственикът на българския културен център "Родина" в чикагското предградие "Норидж Емил" Господинов. Мицубишито пък е познат като един от най-добрите покер играчи. Занимава се с тази игра от 11 г. Негова собственост е автокъщата VIP Auto Connection в Чикаго.

Всички имат повдигнати между 2 и 4 обвинения, а Мицубишито е с 9. Освовните обвинения са в пране на пари, банкови измами и измами с кредитни карти. При изправянето им пред федералния съд на българите са били осигурени служебни защитници и всички са пледирали, че са невинни. До разбиването на българската банда се стигнало след упорито проследяване от страна на федералните.
Издънили са ги не операциите по интернет, а няколко телефонни разговори от САЩ към България. Така била документирана дейността им, структурата и йерархията на организацията. От ФБР успели да изяснят в детайли и механизма, по който са източвани чуждите сметки. Заловените в България са били основните посредници в схемата. Чрез тях от САЩ пращали данните и получавали обратно скимирани от карти в Европа. Най-често предаването на информация ставало чрез скайп, с имейли или във Фейсбук. Откраднатите данни били копирани върху бели пластики и така започвало източването на парите.

Ако обвинението срещу българите издържи в съда, според федералните закони ги грозят между 10 и 20 г. затвор за всяка една транзакция с фалшива карта. По обвинението за банкови измами наказанието е до 30 г. решетки. Според практиката на щатските разследващи, федералната прокуратура вероятно ще предложи споразумение на част от задържаните българи от по-ниските нива в групата. Така те ще свидетелстват срещу основните играчи в замяна на по-малки присъди

related

Пловдив 6417993938232287212

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item