stoineff

Карнавалът в Бразилия и Рио де Жанейро 2014

carnaval-brazil-rioКарнавала Рио де Жанейро Бразилия ( португалски : Carnaval , IPA: [kaʁnavaw] ) е ежегоден фестивал, проведеждан от петък до вторник преди Пепеляна сряда , което бележи началото на Великия пост , на четиридесет-дневния период преди Великден.

На определени дни на Великия пост , римокатолиците и някои други християни по традиция се въздържат от консумацията на месо, откъдето идва и терминът "карнавал", от carnelevare ", за да се отстранят (буквално," вдигне ") месо." Карнавала крие корените си в езическия празник на Сатурналии , които се адаптират към католицизма и показват покаянието, чрез което се подготвят за смъртта и възкресението на Христос.

Костюмите варират в различните региони на Бразилия. В югоизточните градове на Рио де Жанейро , Сао Пауло и Витория , огромните организирани шествия са водени от училищата по самба.

Тези официални паради са предназначени да бъдат гледани от целия свят и обществеността, а незначителните паради ("blocos"), които позволяват участието на всички хора могат да бъдат гледани и в други градове. Североизточните градовете Ресифе , Салвадор и Порто Сегуро са организирани групи парада през улиците и обществените взаимодейства директно с тях. Този карнавал също се влияе от афро-бразилската култура.

Типичните жанрове на музиката на бразилския карнавал са, в Рио де Жанейро (и югоизточния регион като цяло): на самба , на самба де Bloco , на самба де embalo ; в Пернамбуко и Bahia (и Североизточен район като цяло ) основните жанрове са: frevo , на maracatu , на самба-реге и Axe музика .

Карнавала е най-известният празник в Бразилия и се превърна в събитие на огромни мащаби. С изключение на промишленото производство, търговски обекти на дребно, като например търговски центрове, и карнавални, свързани с бизнеса, държавата спира напълно робота в продължение на почти една седмица и празненства са интензивни, ден и нощ, най-вече в крайбрежните градове. Сам карнавал в Рио де Жанейро привлече 5,9 милиона души през 2014 г., като над 700 000 са чужденците.


carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio








carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio

carnaval-brazil-rio


related

туризъм 798506027398689050

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item