stoineff

Андерс Фог Расмусен смята, че Русия с действията си заплашва Европа


С действията си Русия застрашава Европа, след като президентът Владимир Путин получи разрешение от сенаторите да изпрати войски в Украйна. Това обяви пред Reuters шефът на НАТО Андерс Фог Расмусен.


Според него действията на Русия са в разрез с принципите на ООН. Расмусен е призовал руското ръководство да не предприема никакви действия, които могат да провокират ескалация на конфликта. Шефът на НАТО е уверен, че всички страни са длъжни незабавно да предприемат марки за урегулиране на сложната ситуация.

По-рано президентът на САЩ Барак Обама също е изказал неодобрението си от действията на Русия в телефонен разговор с Владимир Путин. Обама е казал, че изпращането на руски войски в Украйна ще доведе до икономическа и политическа изолация на Русия. Също така САЩ да преустановили подготовката си за участие в срещата на Г-8, която е планирана за началото на юни в Сочи.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 2261873931697617436

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item